Celal ŞENGÖR, Açıklanan Depremler öncesi İSTANBUL'U TERKETTİ!

Celal ŞENGÖR, Açıklanan Depremler öncesi İSTANBUL'U TERKETTİ!
Büyük İstanbul depremi için kenti terk ettiğini açıklayan ünlü profesör Celal Şengör'ün işte o meşhur Çanakkale'deki evi. Çanakkale Biga'daki yazlığının önünden fay hattını geçti evin görüntüsü ilk kez aracılığıyla görüntülendi.

  İstanbul depremi için kenti terk eden Celal Şengör'ün işte o meşhur Çanakkale'deki evi. Deprem yüzünden İstanbul'u terk eden ünlü yer bilimcinin Çanakkale Biga'daki yazlığının önünden fay hattı geçiyor.
Büyük İstanbul depreminden kaçtığı için bir çok meslektaşı tarafından ağır eleştiri yağmuruna tutulan Şengör kararından asla vazgeçmeyeceğini açıkladı.

Ne olmuştu

Yaptığı açıklamalar ile gündem olan ünlü profesör son olarak deprem ile ilgili olarak her an olabilir diye konuşmuştu. Şengör, "Çünkü depremden sonra İstanbul’un ne hale geleceğini biliyorum" diyerek İstanbulluları uyarmıştı.


 FATİH ALTAYLI, ŞENGÖRLE OLAN KANUŞMASINI YAZDI

F.A: “Senin ev sağlam. Biliyorum. Bulunduğu zemin sağlam, biliyorum. Niye taşınıyorsun” diye sordum.

C.Ş: “Çünkü depremden sonra İstanbul’un ne hale geleceğini biliyorum” dedi.
Şengör ayrıca o dialog sırasında daha da detay vererek olası İstanbul depreminin ardından şehirde büyük bir kaosun hakim olacağını söyledi

C.Ş: “Tabii ki, bütün İstanbul yerle bir olmayacak. Mustafa Erdik 8 bin binanın akordeon gibi olacağını söylüyordu. Bu sayı galiba daha fazla olacak. 60-70 bin bina tamamen çökmese de yıkılacak.'

 Celal ŞENGÖR: "Kurtarma çalışmaları için sokaklara girilemeyecek. Kente giren çıkan yolların önemli bir bölümü kullanılamaz hale gelecek, ortaya çıkacak kaos ortamında sağ kalanlar da günlerce belki haftalarca bloke olacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.