Antep Fıstığı Zamlarda Rekor Tazeliyor.... Baklavalık iç fıstık fiyatları da 920 TL

Antep Fıstığı Zamlarda Rekor Tazeliyor.... Baklavalık iç fıstık fiyatları da 920 TL
Hemen her üründe yaşanan fiyat artışlarından Antep fıstığı da nasibi alıyor. Antep fıstığı kilosu geçen yıla göre ciddi oranda artmış durumda. Peki şu anda fıstığının kilosu ne kadar ve üreticiler yeni sezondan ne bekliyor?

Gaziantep’in "yeşil altını" olarak bilinen Antep fıstığında, iklim değişikliği ve yok yılı nedeniyle rekoltede ciddi düşüş yaşanmıştı. Bu sezon baklavalık kabuklu boz fıstığın kilogram fiyatı dün itibariyle 105 TL’ye yükseldi.

Antep fıstığı kilosu ne kadar 2023?

Bir kilogramda 100 gram iç fıstık veriminin alındığı Kabuklu Boz Fıstık fiyatlarındaki artış ile birlikte baklavalık iç fıstık fiyatları da 920TL oldu.

Antep Fıstığının Pahalılığı Tatlıcıları Zora Soktu
Tatlıların vazgeçilmezi olan Antep fıstığının fiyatındaki hızlı artışı yorumlayan Elaldı, “ Son dönemlerde fıstığın önüne geçilemeyen bir yükseliş var. Artık biz de başımızın çaresine bakacağız. Elimizi taşın altına koydukça kendimizin farkına varacağız. Biz de kendimize göre olmazsa personel çıkarmayı bile düşünebiliriz” açıklamasında bulundu.

Denetimlerin şu anda çok yavaş yapıldığını söyleyen Elaldı, bu neden Antep fıstığı fiyatlarının kontrolsüz zamlandığını vurguladı. Denetimlerin kontrollü bir şekilde olması gerektiğini söyleyen tatlı esnafı “Bugün asgari ücreti bile az buluyoruz. Ama asgari ücreti ödeme gücüyle alakalı bazı problemlerimiz var. Yine de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bugün fıstık, şeker, aldığımız ürünler ucuz olsa biz de fazla ürün satacağız.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.