Depremzedelere İşkence: "Size burada ekmek yok"... Gaziantep'ten Çanakkale'ye Gittiler Ama...

Depremzedelere İşkence: "Size burada ekmek yok"... Gaziantep'ten Çanakkale'ye Gittiler Ama...
6 Şubat 2023 tarihine meydana gelen tarihin en büyük felaketlerinden olan Kahramanmaraş depreminde evleri yıkılan Mustafa Duran, eşi Emel Duran ve 4 çocuğu Çanakkale'nin Ezine ilçesinde yardım bekliyorlar. 6 Şubat depreminden sonra hayatları değişen depremzede ailenin yaşadıkları şoka uğrattı. İşte detaylar...

Kahramanmaraş depreminden sonra Gaziantep'e gelerek AFAD Çadırında kalan talihsiz aile daha sonra çalışmak için Çanakkale'nin Ezine ilçesine gittiler.

ÇANAKKALE'YE GİTTİLER HAYATLARININ ŞOKUNU YAŞADILAR!

Duran ailesi Kahramanmaraş'ta ki depremden sonra bir süre Gaziantep'te kaldıktan sonra Çanakkale'nin Ezine ilçesine çalışmak için gittiler. Ezine'de sanayi de çalışan baba Mustafa Duran çalıştığı işyerinin yasa dışı işler yaptığını düşünerek işten ayrıldı ve kendisine ait bir dükkan açtı.

BELEDİYE BAŞKANI: " SİZE BURADA EKMEK YOK"

Ezine'de çalıştığı iş yerinde yasa dışı işler yapıldığını öğrendikten sonra işten ayrılan Mustafa Duran daha sonra kendi çabaları ile dükkan açtı. İlk başta işlerin iyi gittiğini belirten Mustafa Duran daha sonrasında ise çevre esnafın belediye başkanına şikayeti sonucu hayatının şokunu yaşadı. Kahramanmaraşlı depremzede Mustafa Duran'ın iş yeri ruhsatını iptal eden Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Duran ailesine "Size burada ekmek yok geldiğiniz yere dönün diyerek" aileye hayatının şokunu yaşattı. Çalışma ruhsatının iptal edilmesinin ardından Belediye ekipleri tarafından dükkanı da mühürlenen Mustafa Duran ve ailesi yetkililerden destek bekliyorlar.


"BELEDİYE BAŞKANI OY UĞRUNA BİZE HAYATI DAR ETTİ"

Mustafa Duran'ın açıklamalarına göre esnafla ters düşmek istemeyen Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel'in, Duran ailesini zorla ilçeden göndermek istiyor. Mustafa Duran: " Ezine sanayide bir iş buldum. Ailemi de alıp Ezine'ye geldik. Burada bir ay kadar çalıştıktan sonra işten ayrıldım. Daha sonra Ezine'de kendime ait bir tamirci dükkanı açtım. İşlerim ilk başta gayet iyi gidiyordu. Ama daha sonra bu durumu kabullenemeyen çevre esnaf beni Ezine Belediye Başkanına şikayet ettiler. Başkan'da seçim öncesi esnafla ters düşmemek için bana ve aileme buradan gitmemiz gerektiğini söyledi." dedi. Açıklamalarına devam eden Mustafa Duran Belediye Başkanı Güray Yüksel'in uyarılarına rağmen ilçede kalmaya devam edince önce çalışma ruhsatı iptal edildi daha sonra da dükkanı mühürlendi.


"DEPODA KALIYORUZ"

Ezine sanayi bölgesinde kiraladıkları bir depoda kaldıklarını belirten depremzede aile "kaymakamlığın verdiği erzaklar ile hayatta kalmaya çalışıyoruz" dediler. İş yeri ruhsatı iptal edilen ve dükkanı mühürlenen baba Mustafa Duran şuanda her hangi bir maddi gelirlerinin olmadığını belirtti.


"ÇOCUKLARI OKULA GÖNDEREMİYORUZ"

İkametgahlarının Kahramanmaraş'ta kaldığını belirten aile Ezine'de depoda kaldıkları için ikametgahlarını taşıyamadıklarını belirttiler. Ayrıca Baba Mustafa Duran ikametgahları halen Kahramanmaraş'ta olduğu için çocuklarını da okula yazdıramadı.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Durumla ilgili yardım bekleyen Duran ailesi yaşadıkları durumu Ezine Cumhuriyet Başsavcılığına bildirdiler. Savcılığa suç duyurusunda bulunan aile devlet büyüklerinde yardım istediler.


DEPREMDE YAKINLARI KAYBETTİ!

6 Şubat'ta yaşanan depremde bir çok yakınını kaybettiğini vurgulayan Mustafa Duran ayrıca Gazi yakını. Deprem felaketi sonrası çocuklarının psikolojisi etkilendiği için Kahramanmaraş'a dönemeyen aile Ezine'de ise Belediye Başkanının gazabına uğradılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.