Gaziantepli Paşa İrfan Özsert YAŞ'dan çıkan kararla orgeneral oldu

Gaziantepli Paşa İrfan Özsert YAŞ'dan çıkan kararla orgeneral oldu
Gaziantepli Korgeneral Milli Savunma Bakanlığı Savunma ve Güvenlik Genel Müdürü İrfan Özsert bugün gerçekleşen YAŞ toplantısı sonrası bir üst rütbeye terfi ederek Orgeneral oldu.

Gaziantepli Korgeneral Milli Savunma Bakanlığı Savunma ve Güvenlik Genel Müdürü İrfan Özsert bugün gerçekleşen YAŞ toplantısı sonrası bir üst rütbeye terfi ederek Orgeneral oldu.  Gaziantep Nizipli olan İrfan Özsert'in Orduda aktif bir göreve gelmesi bekleniyor.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. TSK'nın yeni komuta kademesinin belirlendiği toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. YAŞ'ta alınan kararlar açıklandı. Genelkurmay Başkanlığı'na 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu atandı. Öte yandan ilk kez bir kadın amiral ataması yapıldı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Kurmay Albay Gökçen Fırat amiralliğe terfi etti. İşte YAŞ'ta alınan kararlar...
Haberin Devamı

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları açıklandı. Genelkurmay Başkanlığına 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak atandı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığına Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanlığına Muharip Hava Kuvvet Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu atandı.

Yüksek Askeri Şura kararı ile 30 Ağustos 2023 tarihinden geçerli olmak üzere 32 general ve amiral bir üst rütbeye, 63 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. Alınan kararla; 266 olan general ve amiral sayısı, 30 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla 286'ya yükselecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.