Türkiye Ermenilerinden Disney Plus'a tepki!

Türkiye Ermenilerinden Disney Plus'a tepki!
Disney Plus'un Atatürk dizisini yayınlamaktan vazgeçmesi üzerine Türkiye Ermeni Vakıflar Birliği'nden tepki geldi.

Disnay Plus'un Ermeni lobilerinin baskılarına boğun eğerek "Atatürk" dizisini yayınlamama kararı sonrasında birçok yerden tepki geldi, tepkilerden en önemlisi ise Türkiye Ermeni Vakıflar Birliği'nden geldi. Türkiye Ermeni Vakıflar Birliği Başkanı Bedros Şirinoğlu "Kutsal değerleri gündelik hesaplarla göz ardı etmeyin" dedi. 

Şirinoğlu yaptığı yazılı açıklamada: " ABD merkezli bir dizi/film platformu tarafından Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili bir dizinin yayından kaldırılmasından doğan haklı tepkiyi dikkatle izliyoruz. Bu adımın söz konusu ülkedeki Ermeni toplumu kuruluşlarının girişimleriyle alınmış olması da konunun bizler açısından bir başka dikkate değer boyutu." dedi 

"İfade özgürlüğü bakımından son derece tartışmalı"

"Türkiye Ermeni toplumu bu uygulamayı demokratik zihniyet, karşılıklı saygı ve hoşgörü, ifade özgürlüğü bakımından son derece tartışmalı bulmakta. Zira sanatın tezahürlerinin, sanatsal üretimin en sıkıntılı zamanlarda dahi toplumlar arasında diyaloğa ve empatiye zemin oluşturabileceği aşikar. Toplumumuz, söz konusu tutumun ülkemizin değerleriyle ve devletimizin güvencesindeki bir arada yaşama geleneğimizle bağdaşmadığının tanığıdır."

"Kutsal değerleri gündelik hesaplarla göz ardı etmeyin"

Kimlik ve aidiyet hassasiyetlerin, kutsal değerlerin gündelik hesaplarla hoyratça göz ardı ediliyor. Bu vesilesiyle ABD'deki Ermeni kurum, kuruluşlarına ve uluslararası medya örgütlerine, Türkiye ve Ermenistan arasında yürütülen normalleşme sürecini desteklemeleri ve bu anlamda katkı sunabilmek adına daha sorumlu davranmaları için çağrıda bulunmaktayız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.