Şanlıurfa'nın O İLÇELERİ İÇİN İLGİNÇ TALEP! 'Halfeti ve Birecik halkı Gaziantep’e bağlanmak istemektedirler. '

Şanlıurfa'nın O İLÇELERİ İÇİN İLGİNÇ TALEP! 'Halfeti ve Birecik halkı Gaziantep’e bağlanmak istemektedirler. '
Şanlıurfa’nın fıstık üretimi açısından en önemli ilçelerinden olan Birecik, ağırladığı yerli ve yabancı turistlerle kent turizmine önemli katkıda bulunan Halfeti için çok konuşulacak bir adım atıldı.

Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Bilgin, Birecik ve Halfeti ilçelerinin Gaziantep’e bağlanması için İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya bir mektup gönderdi.


“BİRECİK VE HALFETİ GAZİANTEP’E BAĞLANMAK İSTİYOR”
Sadettin Bilgin, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya yazdığı mektupta şu ifadeleri kullandı; “Sayın Bakanım, Birecik ve Halfeti halkından gelen talepleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Halfeti ve Birecik halkı Gaziantep’e bağlanmak istemektedirler. Yıllardan beri Birecik ve Halfeti halkı Gaziantep’e gidip gelmektedir. Vatandaşlarımız konum olarak yakın olmasından ötürü bütün ihtiyaçlarını Gaziantep’ten karşılamaktadırlar. Birecik ve Halfeti’deki vatandaşların çoğu Şanlıurfa’yı hiç görmediklerinden, tanımamaktadır. Bize en yakın ilçe Nizip daha öncelerden Birecik’e bağlı bir köymüş. Birecik ve Halfeti halkı Şanlıurfa’ya bağlı olmasına rağmen hiçbir faydasını görmediklerini dile getirmektedirler.

“HASTALAR ŞANLIURFA’YA VARMADAN CAN VERİYORLAR”
Vatandaşlarımız özelikle sağlık konusunda mesafeden Şanlıurfa ile uzak olduğundan hastalarını hastaneye yetiştirmek için kendi imkanları ile Gaziantep iline gitmektedirler. Acil durumda olan hastalar Birecik Devlet Hastanesi tarafından Şanlıurfa’ya sevk edilmekte hastaların çoğu hastaneye varmadan yolda can vermektedir. Birecik ve Halfeti Gaziantep’e bağlanmış olsa hastalar Gaziantep’e sevk edilecek, böylece hastalarımız yolda can vermeyecek, bu durum bizleri üzmeyecek. Bu konuyu defalarca Sağlık Bakanlığına iletmemize rağmen bir cevap ve çözüm alamadık.

“REFERANDUM YAPARAK GAZİANTEP’E BAĞLANMAK İSTİYORLAR
Halkımız gerekli görüldüğü taktirde referandum yapılarak Gaziantep iline bağlanmak istemektedirler. Birecik ve Halfeti halkı adına bu talebi sizlerle paylaşıyor, gerekli yardımın yapılmasını sizlerden istirham eder sağlıklı günler dilerim” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.