Gaziantep'te Hastane Çilesi BİTMİYOR... Gaziantep ŞEHİR HASTANESİ biran Önce BİTMELİ

Gaziantep'te Hastane Çilesi BİTMİYOR... Gaziantep ŞEHİR HASTANESİ biran Önce BİTMELİ
Gaziantep’te had safhaya ulaşan hastane ihtiyacı için Şehir Hastanesi’nin bir an önce hizmete girmesi bekleniyor.Hastane çilesi

  Dr. Ersin Arslan’ın kapatılmasıyla eksilen 500 yataktan dolayı, sadece vatandaşlar değil sağlık çalışanları da büyük sıkıntı yaşıyor. Yetkililer, Şehir Hastanesi inşaatının 2 hafta sonra biteceğini ifade ederken, 300 yataklı 25 Aralık ek hizmet binası ve 300 yataklı Cengiz Gökçek Kadın Doğum ek hizmet binasının ise 2 yıl içerisinde tamamlanacağını dile getirdi.

500 YATAK EKSİLDİ

Gaziantep’te sağlık sektöründe en büyük sorun hastane ihtiyacı. Depremin ardından Ersin Arslan Hastanesi’nin kapatılması üzerine 500 yatak eksildi. Mücahitler Hastanesi’ne taşınan Ersin Arslan Hastanesi buranın iş yükünü de artırdı. Bu nedenle Mücahitler hizmet binasında gerek yoğun bakım gerekse özel servislerde yatak ihtiyacında büyük sıkıntı yaşanıyor.

TEK UMUT ŞEHİR HASTANESİ

25 Aralık Devlet Hastanesi ek hizmet binası ve Cengiz Gökçek Kadın Doğum Hastanesi ek hizmet binası inşaatının tamamlanmasının 2 yılı geçeceğini belirten yetkililer, şu anda tek umudun Şehir Hastanesi’nde olduğunu belirtti. Etkililer, “25 Aralık Devlet Hastanesi ek hizmet binası tamamlandığında bu hastanenin 400 olan yatak kapasitesi 700’e çıkmış olacak. Cengiz Gökçek Kadın Doğum Hastanesi ek hizmet binası tamamlandığında bu hastanenin de 600 olan yatak kapasitesi 900’e çıkmış olacak. Ancak bu hastane inşaatlarının bitmesi 2 yılı bulur belki de geçer. O nedenle tek umut Şehir Hastanesi” dediler.

ATAMALARI BAKANLIK YAPACAK

Şehir Hastanesi inşaatının iki hafta sonra biteceğini, ardından bakanlığın sağlık personeli atayacağını dile getiren yetkililer, “Güvenlik ve temizlik elemanlarını Rönesans firması alıyor. Hastanenin tüm birimleri aynı anda hizmete açılacak. Hastanelerin ek hizmet binaları tamamlandığında şehrimiz hastane ihtiyacı açısından rahatlayacak. Keşke bu ek hizmet binaları bir 10 yıl, 20 yıl önce yapılıp hizmete açılsaydı. Kamu hastaneleri yatırımına ne yazık ki geç başlandı. Bunun da tüm çilesini vatandaşlar ve sağlık sektörü çekiyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.