GAZİANTEPİ ÜZEN DUYURU! Gaziantep'in Eski Maliye Bakanı Şimşek Açıkladı! 6 Ay Faizsiz Kredi ERTELEME... GAZİANTEP MERKEZ'E YOK!

GAZİANTEPİ ÜZEN DUYURU! Gaziantep'in Eski Maliye Bakanı Şimşek Açıkladı! 6 Ay Faizsiz Kredi ERTELEME... GAZİANTEP MERKEZ'E YOK!
Gaziantep 6 Şubat depremleri'nden yara almadı mı? Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında afet bölgesi ilan edilen yerlerde esnaf ve sanatkarlara Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilerin ödemelerine faizsiz 6 ay daha erteleme yapılacağını açıkladı.

Gaziantep  Eski Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,  6 Şubat'ta meydana gelen depremler nedeniyle Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Osmaniye illeri ve bağlı ilçeleriyle Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara Halk Bankası tarafından kullandırılan Hazine faiz destekli kredilerinin ertelenmesine yönelik mevzuat çalışmalarını tamamladıklarını bildirdi.

6 AĞUSTOS'TA SONA ERECEKTİ
Bu kapsamda, 6 Ağustos'ta süresi dolacak kredi borçlarının ertelenmesi için gelen talepleri değerlendirdiklerini belirten Şimşek, bu kapsamda bahsi geçen Gaziantep dahil  iller ve bağlı ilçelerinde 64 bin 191 esnaf ve sanatkarın 9,5 milyar lira kredi bakiyesi bulunduğuna dikkati çekti.

GAZİANTEP MERKEZ DEPREM BÖLGESİ DEĞİL Mİ?

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprelerde ,Gaziantep merkez'de birçok bina yıkılmıştı, Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçeleri'nde vatandaşların yarısından fazla enkaz altında kalmıştı! Gaziantep merkezde depremde zarar gören ağır hasarlı binalar, Gaziantep Valiliği'nin daha geçen hafta yani Temmuz 2023 ayının son haftası'nda yıkılmaya başlandı..

GAZİANTEP'TE FABRİKA SAHİPLERİ DEPREM'DE ZARAR GÖRMEDİ Mİ?

Gaziantep'ten eski maliye ve ekonomi bakanı olan Şimşek, yeniden ekonomi'nin başına geldi ama Gaziantep'te deprem sonrası yaşanan mağduriyetleri çözmek için sadece Gaziantep'in iki İlçesi'ni konuşuyor, Gaziantep'te fabrika sahipleri krediler konusu'nda rahatsız, erteleme talepleri istiyorlar

"6 AY DAHA FAİZSİZ ERTELEME"


Şimşek, Hükümet olarak depremzede esnaf ve sanatkarların yaralarını sarabilmek için desteklere devam ettiklerinin altını çizerek, "Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında afet bölgesi ilan edilen yerlerde deprem nedeniyle işletmesi zarar gören esnaf ve sanatkarımıza Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilerin ödemelerine başvuru şartı aranmaksızın 6 ay daha faizsiz erteleme getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.