En düşük emekli maaşı Ne Kadar olacak? Hükümete yakınlığıyla bilinen gazete duyurdu

En düşük emekli maaşı Ne Kadar olacak? Hükümete yakınlığıyla bilinen gazete duyurdu
Hükümete yakın çizgisiyle bilinen Yeni Akit gazetesi, Merkez Bankası’nın enflasyon tahminlerinin gerçekleşmesi halinde yeni en düşük emekli aylığının kaç lira olacağını açıkladı.

Yıl ortasında açıklanan emekli zammı yaklaşık 15 milyon emekliyi memnun etmezken, Merkez Bankası’nın son açıkladığı enflasyon tahminleri sonrası kulisler yeniden hareketlendi.

Hükümete yakın Akit Gazetesi, yeni emekli maaşını açıkladığı haberinde ise şu detaylara yer verdi:

Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 58 olarak açıkladı. Bu tahminin doğru çıkması durumunda, 2024 yılında emekli maaşlarına en az yüzde 31,92, oranında zam yapılacağı güzel bir haber olarak duyuruldu. Bu artışla birlikte en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL'den 9 bin 894 TL'ye yükselecek.

Emekli maaşları için enflasyon önemli bir kriter olarak belirleniyor. Yıl içinde iki defa belirlenen emekli maaşları, enflasyona bağlı olarak şekilleniyor. Sabah'tan Mete Dirice'nin aktardığı habere göre 2024 yılında yapılacak zam, enflasyonun yüzde 31,92 olması durumunda gerçekleşecek. Bu zamla birlikte en düşük emekli maaşı 2.394 TL artışla 9.894 TL olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.