Gaziantep’te trafik çilesi her geçen gün artıyor. Araç sayısında ilk 10’dayız!

Gaziantep’te trafik çilesi her geçen gün artıyor. Araç sayısında ilk 10’dayız!
Gaziantep’te trafik çilesi her geçen gün artıyor. Haziran ayı itibariyle trafiğe kayıtlı 626 bin 368 aracın bulunduğu kent, araç sayısının en büyük olduğu iller arasında 10.sırada yer aldı.

Türkiye’nin en büyük metropollerinden olan Gaziantep’te trafik sorunu da araç sayısı da her geçen gün artıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, kentte trafiğe kayıtlı araç sayısı 626 bin 368’e yükseldi. Araç sayısındaki bu artış, kent trafiğinde yaşanan sıkıntıları bir kez daha gündeme getirdi.

KENT MERKEZİ BU YÜKÜ KALDIRMIYOR
2 milyon 150 bin nüfuslu kentte, araç sayısındaki artışın neden olduğu sorunlar tartışılıyor. Parkomat ve otopark alanlarının yetersiz kaldığı kent merkezinde, kimi noktalarda çift şerifli araç parkları yapılıyor. Denetimlerdeki yetersizlikler ise çift şeritli parkların trafiğe olan etkisinin de artmasına neden oluyor.

ARAÇ SAYISININ EN YÜKSEK OLDUĞU İLLER BELLİ OLDU

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Konya, Adana, Mersin, Manisa, Gaziantep, Muğla, Hatay, Balıkesir, Aydın, Kocaeli, Denizli, Kayseri, Samsun, Sakarya, Eskişehir, Tekirdağ, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Çanakkale, Afyonkarahisar, Trabzon, Kütahya, Tokat, Malatya, Isparta, Osmaniye, Çorum, Sivas, Edirne, Zonguldak, Ordu, Uşak, Burdur, Kırklareli, Kastamonu, Aksaray, Elazığ, Nevşehir, Diyarbakır, Amasya, Düzce, Bolu, Erzurum, Adıyaman, Niğde oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.