GAZİANTEP ZEUGMA MÜZESİ ZİYARET FİYATI ARTIK 150 TL! Müze Ücretlerine Yüzde 100 Zam!

GAZİANTEP ZEUGMA MÜZESİ ZİYARET FİYATI ARTIK 150 TL! Müze Ücretlerine Yüzde 100 Zam!
Gaziantep'li çocuklar tarih ve tarihini öğrenmesin zam mı! Türkiye'de müze giriş ücretlerine yüzde 100 zam geldi. Gaziantep Zeugma, Şanlıurfa Göbeklitepe ve Adıyaman Nemrut müze ziyaret fiyatları ne kadar oldu?

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerlerinin giriş ücretlerine 1 Ağustos'tan geçerli olmak üzere zam yapıldı. Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi Giriş 150 TL oldu, Gaziantep Örenyeri Zeugma 75 TL. oldu, Unesco listesi'nde korunması öncelikli tarihi mekan olan Şanlılıurfa Göbeklitepe Örenyeri 200 TL oldu, Adıyaman Nemrut 100 TL oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerlerinin giriş ücretlerine 1 Ağustos'tan geçerli olmak üzere zam yapıldı. Kız Kulesi'ne giriş 550 TL, Galata Kulesi'ne giriş ise 650 TL olurken konu kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Bakanlık'tan yapılan açıklamada müze ve ören yerlerine 1 Ağustos'tan itibaren ziyaretlerin sadece Müzekart ile yapılabileceği belirtildi. Yabancıların ise girişlerde belirlenen zamlı ücretleri vereceği açıklandı.

Yeni Zamlı Tarife
Müze Kart sahipleri Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ve Milli Saraylar ve Çanakkale Alan Başkanlığına bağlı 350'den fazla müze ve ören yerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret edebilecek. Zamlı listeye göre   İstanbul Havalimanı Müzesi'nin giriş ücreti 13  Euro olarak belirlenirken, bazı müze ve ören yerlerine giriş ücretleri şöyle:

Efes Antik Kenti 700 TL
Pamukkale Ören Yeri 700 TL
Aspendos 340 TL
Ihlara Vadisi 330 TL
Kız Kulesi 550 TL
Galata Kulesi 650 TL
Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi 450 TL
Göreme Ören Yeri 480 TL
Anadolu Medeniyetleri Müzesi 280 TL
Patara Ören yeri 340 TL
Troya Müzesi 330 TL

Not: Gaziantep ve yakın illerindeki müze giriş fiyatları: Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi Giriş 150 TL oldu, Gaziantep Örenyeri Zeugma 75 TL. oldu, Unesco listesi'nde korunması öncelikli tarihi mekan olan Şanlılıurfa Göbeklitepe Örenyeri 200 TL oldu, Adıyaman Nemrut 100 TL oldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.