Gaziantep Şehir Hastanesi Bir Türlü Açılamıyor! Gaziantep Şehir Hastanesi her anlamda sorun

Gaziantep Şehir Hastanesi Bir Türlü Açılamıyor! Gaziantep Şehir Hastanesi her anlamda sorun
Gaziantep'in en büyük sağlık yatırımlarından olan Şehir Hastanesi'nin açılışına günler kala hala çözülmeyen bazı sorunlar ve yeterli personel atanmaması kara kara düşündürüyor. Diğer kamu hastanelerindeki sağlık hizmetleri Şehir Hastanesi'ne taşınmasın çağrısı

Gaziantep'in en büyük sağlık yatırımlarından olan içersinde 7 branş hastanin bulunduğu 1875 yataklı Şehir Hastanesi'nin açılışına sayılı günler kaldı.

Şehir Hastanesi açılmadan sorunlar da baş göstermeye başladı. Özellikle hastanede tam teşekküllü hizmet verilebilmesi için personel atamasının elzem olduğu belirtiliyor.

Şehir Hastanesi'nde en az 5 bin personelin çalışması gerekiyor

Türkiye'nin en büyük hastanelerinden biri olarak hizmet verecek olan Gaziantep Şehir Hastanesi'nde en az 5 bin personelin çalışması gerekirken bu konuda yeterli atamanın yapılmadığı ve kentteki diğer kamu hastanelerinden personel takviyesi yapılacağı ve bu durumun da diğer hastanelerdeki çalışmaları aksatacağı iddia edildi.

Vatandaşlar tüm yetkililerden çözüm bekliyor

Yaşanan bu gelişmeler nedeniyle yetkililere çözüm çağrısı yapan vatandaşlar, Gaziantep Şehir Hastanesi için bir an önce atama yapılmasını istiyor. Vatandaşlar, özellikle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile diğer yetkililere çağrıda bulunarak bir an önce sorunların çözümü için adım atılmasını bekliyor.

Özellikle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Gaziantep'in eski milletvekili ve damadı olan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e çağrıda bulunan vatandaşlar ile kentin önde gelenleri, bir an önce Şehir Hastanesi için atama yapılması konusunda harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.

Diğer kamu hastanelerindeki sağlık hizmetleri Şehir Hastanesi'ne taşınmasın çağrısı

Öte yandan Şehir Hastanesi'nin açılması sonrası kentteki diğer kamu hastanelerinden verilen doğum, çocuk hastalıkları ve fizik tedavi gibi bazı hizmetlerin tamamen şehir hastanesine taşınacak olması da vatandaşları kara kara düşündürüyor. Bu kararın kentteki tüm hasta ve hasta yakınlarını her anlamda olumsuz etkileyeceğini, diğer kamu hastanelerindeki hekim ve sağlık çalışanı sayısını oldukça düşüreceğini ifade eden vatandaşlar, bu karardan vazgeçilmesini istedi.

Hasta ve hasta yakınlarını özel hastanelere mecbur bırakmayın çağrısı

Vatandaşlar, özellikle kadın doğum hastanesi, çocuk hastanesinin bazı bölümleri ile Şehitkamil Devlet Hastanesi, 25 Aralık Devlet Hastanesi ve Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanelerinden bulunan fizik tedavi merkezlerinin şehir hastanesinin açılmasıyla kapatılması kararından da vazgeçilmesini istedi. Bu karardan vazgeçilmemesi halinde hasta ve hasta yakınlarının özel hastanelere mecbur bırakacağını ifade eden vatandaşlar, yetkililere bu konuda da çözüm çağrısı yaptı.

Döner sermayede kapasite düşüşü iddiası

Öte yandan Şehir Hastanesi'ne taşınma sonrası diğer kamu hastanelerinden gelen personelin döner sermaye kapasite düşüşü yaşayacağı da öğrenildi. Sağlık çalışanlarını bekleyen sıkıntılardan birisi olan döner sermayelerde kapasitenin düşeceği ve gelir getiren özellikli işlemlerin şehir hastanesinde yazılacak olması nedeniyle ek ödemelerinin düşeceği ve hatta bazı hastanelerin hiç ek ödeme dağıtmayacağı öğrenildi. Sağlık çalışanları mağdur olacak Şehir Hastanesi ile ilgili sorunların özellikle evini, çocuğunun okulunu, kreşini gibi pek konuyu iş yerine göre konumlandıran sağlık personelini maddi ve manevi mağdur edeceği öğrenildi. Vatandaşlar, hasta ve hasta yakınları tüm sorunların ivedilikle çözümü için kentin önde gelenleri, sağlık bakanı ile hazine ve maliye bakanına çözüm çağrısı yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.