Antep Fıstığı Hırsızları Tarlaları Talan Ediyor! Çiftçiler teyakkuzda!

Antep Fıstığı Hırsızları Tarlaları Talan Ediyor! Çiftçiler teyakkuzda!
Antep fıstığında hasat döneminin yaklaşması ile birlikte hırsızlık olayları tırmanıyor. Üreticinin 12 ay boyunca emek verdiği ürünler, daha tam olgunlaşmadan hırsızlar tarafından çalınıyor. Yıllardır bir türlü önü alınamayan hırsızlık olaylarına karşı çiftçiler, elde silah hırsızlara karşı tarladan nöbet tutuyor. Açıklamalarda bulunan Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, tarlaların hırsızlar tarafından talan edildiğini, bu nedenle çiftçilerin tarladan yatıp kalktığını söyledi.

Gaziantep’in yöresel ürünlerinden olan Antep Fıstığında hasat döneminin yaklaşması ile birlikte hırsızlık olaylarında artış yaşandı. Üreticinin bin bir emekle verdiği ürünler, hırsızlar tarafından talan edildi. Hemen her yıl yaşanan manzara karşısında isyan eden üretici, silaha sarıldı. Gece-gündüz demeden tarladan yatıp kalkan üretici, hırsızlara karşı eller tetikte tarlasında bekliyor.

KOLLUK KUVVETLERİNE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Antep Fıstığında hasat dönemi ile birlikte hırsızlık olaylarında artış yaşandığını söyleyen Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, ‘’Daha fıstıklar daha tam olmamışken, tarlalara giren hırsızlar, fıstıkları adeta talan etmiş. Şu anda Antep Fıstığı üreticisi çiftçilerimiz, özellikle kente yakın bölgelerde, tarlada uyumadan nöbet tutuyorlar. Allah göstermesin istenmeyen bir kaza meydana gelebilir. Kente yakın noktalarda şehirden gelen insanlar, tarla satın almışlar. Köylüler birbirini tanır ama şehirden gelen şehirden gelen insanları tanımazlar. Burada kolluk kuvvetlerine büyük görevler düşüyor. Sık sık devriye atarak, çiftçilerimizin yanında olmaları gerekir. Devriyeler atılıyor ancak yeterli değil. Bu devriyelerin sayısının artırılması gerekiyor. Hırsızlar, üreticinin bir yıllık emeğini bir anda alıp götürüyorlar.’’

HASAT DEVAM EDİYOR

Kent genelinde boz fıstık olarak tabir edilen baklavalık ve çikolatalık fıstık hasadının başladığını söyleyen Çolak, ‘’Ağustos ayının 5’ine kadar tüm boz fıstıklar hasat edilmiş olur. Ağustos ayının 20’sinden sonra ise Ben fıstık diye tabir ettiğimiz Antep Fıstığı tezgahlarda yerini alacaktır’’ diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.