Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Depremin vurduğu Gaziantep dahil 11 il ile ilgili flaş karar! Kredi Borçları Ertelenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Depremin vurduğu Gaziantep dahil 11 il ile ilgili flaş karar! Kredi Borçları Ertelenecek
Gaziantep'in de aralarında bulunduğu 11 ilde zarar gören bazı tarımsal üreticilerin, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin kararlar kapsamındaki kredi borçları ertelendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzalamış olduğu karara göre, depremler nedeniyle mücbir sebep hali ilan edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elâzığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illeri ile Sivas İlinin Gürün İlçesinde ilgili kanun kapsamında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince düşük faizli kredi kullandırılmasına ve kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karar ise şu şekildedir;  ‘’6/2/ 2023 tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle zarar gören bazı illerdeki tarımsal üreticilerin, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin kararlar kapsamındaki kredi borçlarının ertelenmesine dair 21/2/2023 tarihli ve 6816 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının eki Kararda değişiklik yapılması hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulmasına, 4603 sayılı Kanunun 3 üncü maddesi ile 5570 sayılı Kanunun 1 inci maddesi gereğince karar verilmiştir. ’denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.