GAZİANTEP'E CEHENNEM SICAĞI GELİYOR! Gaziantep'te Sıcaklık 44 Dereceye ULAŞACAK!

GAZİANTEP'E CEHENNEM SICAĞI GELİYOR! Gaziantep'te Sıcaklık 44 Dereceye ULAŞACAK!
Gaziantep ve Çevresinde 3 Gün Boyunca Yüksek Sıcaklık Alarmı! Gaziantep'te hava sıcaklıkları 44 dereceye kadar ulaşacak, Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen uyardı... Dikkat edin notuyla paylaştı

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki günlerde Gaziantep ve çevresinde hava sıcaklıklarının ortalamanın 4-5 derece üzerinde seyredeceğini açıkladı. Sıcaklıkların bu şekilde artması, bölgede ciddi bir sıcak hava dalgasının yaşanacağı anlamına geliyor.

Prof. Dr. Şen, yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki 4 gün, orman yangınları açısından kritik günler olacak. Yüksek sıcaklık ve kurak hava koşulları, yangınların hızla yayılmasına ve kontrol altına alınmasının zorlaşmasına neden olabilir. Vatandaşlarımızın ormanlık alanlarda dikkatli olmaları ve ormanın kenarından bile geçmemeleri önemlidir" şeklinde uyarılarda bulundu.

Bu sıcak hava dalgasıyla birlikte Marmara Denizi çevresinde de sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor. Uzmanlar, Marmara bölgesinde de artan sıcaklıkla birlikte sağlık sorunları ve su kaynakları açısından olumsuzluklara dikkat çekiyor. Vatandaşlar, sıcaklık etkisini azaltmak için güneş ışınlarının en dik olduğu saatlerde dışarıya çıkmaktan kaçınmalı ve bol su tüketmeye özen göstermelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.