'Bu zamlar geri çekilmezse bu hafta içerisinde benzin 40 lirayı geçecektir'

'Bu zamlar geri çekilmezse bu hafta içerisinde benzin 40 lirayı geçecektir'
Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, "Bu zamlar geri çekilmezse bu hafta içerisinde benzin 40 lirayı geçecektir" diye konuştu.

eçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 2,52 liradan 7,52 liraya, motorinin litre fiyatı üzerinden alınan vergi tutarı ise 2,05 liradan 7,05 liraya yükseldi.

ÖTV kararının ardından benzin 34 liraya, motorinin litre fiyatı ise 33 TL'yi aştı. Dün de akaryakıt fiyatlarına kur farkı zammı geldi.

"BÖYLE GİDERSE 40 TL'Yİ GEÇECEK"
Zamlarla ilgili açıklamada bulunan Demokrat Parti (DP) İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt,

"Ülke hakikaten büyük bir çıkmazın içerisine girdi. Vergilerdeki artış, ÖTV ve KDV zamları geri çekilmeli. Bu zamlar geri çekilmezse bu hafta içerisinde benzin 40 lirayı geçecektir. Çiftçi, esnaf batacaktır. İktidarın vicdanı, millete karşı sorumluluğu varsa muhalefetin Meclisi olağanüstü toplantıya davetine icabet eder. İktidar öyle bir çıkmazda ki Hazine ve Maliye Bakanı tasarruf genelgesi yayımlıyor ama gel gör ki EPDK bugün itibarıyla araç ihalesine çıkıyor. Tasarruf bunun neresinde? İktidarın yaptığı tüm zamları protesto ediyorum." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.