HATAY'DA ORMAN YANGI'NINDA 500 BİN AĞAÇ YANDI! HATAY YANMAYA DEVAM EDİYOR! Bakanlar Yangın Bölgesine GİDİYOR! 250 Hektar Kaç DÖNÜMDÜR!

Hatay’ın Belen ilçesinde devam eden orman yangını ekiplerin müdahalesine rağmen büyümeye devam ediyor. Yangın 21 helikopter ve 9 uçakla söndürülmeye çalışılırken havanın kararmasıyla havadan müdahale sona erdi. 250 hektar ormanın yandığı alanda yaklaşık 500 bin ağacın yangında telef olduğu uzmanlar tarafından belirtildi

BAKANLAR ORMAN YANGINI BÖLGESİNE GİDİYOR

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay Belen’de orman yangınının devam ettiği bölgeye gidiyor.

HATAY'IN BELEN İLÇESİ'NDE ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINAMIYOR

Belen ilçesine bağlı Soğukoluk Yaylası Derebahçe Mahallesi'nde öğle saatlerinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangının haber verilmesi üzerine olay yerine gelen orman ekipleri havadan ve karadan müdahaleye başladı. Yangına karadan müdahalenin yanında 21 helikopter ve 9 uçak ile müdahale edildi. Havanın kararması ile birlikte havadan müdahale sona erdi. Ekiplerin karadan müdahalesiyse devam ediyor.

250 HEKTARLIK ORMAN YANDI


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yangının yer yer büyüdüğünü ifade ederek, “Saat 13.30 gibi Derebahçe ve Armutçuk arasında bir sazlık alanda çıkan yangın kontrol altına alınmak üzereyken gittikçe büyüyerek Nergislik, Soğukoluk ve Müftüler mevkiinden Yapraklı’ya kadar uzandı. Havadan helikopterler müdahale etti. Karadan da hem HBB ekiplerimiz, Orman Bölge Müdürlüğü, jandarma ve AFAD ekipleri müdahale etti. Can kaybımız yok, 4 araç 7 konut maalesef zarar gördü. Bunun dışında ormanda tabii ki birçok canlıyı kaybettik. Ama insanlarımızla ilgili bir sıkıntımız olmadı. Yaklaşık 250 hektarlık alanda yangın maalesef ormanımıza zarar vermiş gibi görünmekte” dedi.

250 HEKTAR KAÇ DÖNÜMDÜR?

1 dönüm 1000 metrekareye eşittir. Böylece 1 hektar 10 bin metrekare olarak ifade edilir. Paralel olarak ise 1 hektar 10 dönüm şeklinde öne çıkar.

1 DÖNÜMDE ORTALAMA KAÇ AĞAÇ OLUR

Fidan araları 1,5 veya 2 metre sıralar arası 4 veya 3 metre olmalıdır. Tarlalarda Bir dönüme 130 ile 160 arasında ki ormanlarda doğal ortamdan dolayı 210 ila 245 ağaç odoğal ortamdan dolayı oluşur

ORTALAMA 500 BİN AĞAÇ YANDI

250 hektar ormanın yandığı alanda yaklaşık 500 bin ağacın yangında telef olduğu uzmanlar tarafından belirtildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.