Gaziantep protokolü 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gaziantep protokolü 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
FETÖ tarafında 15 Temmuz 2016 yılındaki hain darbe girişiminin 7. yıl dönümü dolayısıyla Gaziantep il protokolü tarafından mesaj yayımlandı.

GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci’den 15 Temmuz Mesajı
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı ve TİM Başkan Vekili Ahmet Fikret Kileci, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Kileci; “15 Temmuz’da milletimiz zor zamanlarda daima birlik ve beraberliğini koruyacağını göstermiştir. Öncelikle 15 Temmuz’un 7. yıl dönümünde aziz şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyorum. Onların azmi ve inancı sayesinde Milli birliğimiz ve egemenliğimiz tekrar tescil edilmiş oldu. Bu yüzden şehitlerimize ve gazilerimize büyük minnet borçluyuz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günümüzü içtenlikle kutluyorum, Sağlıklı yönetimlerin temel taşı demokrasidir. O gün demokrasisine sahip çıkan halkımızın fedakarlığı ile bugünleri yaşayabiliyoruz. Milletimiz zor zamanlardaki dayanışmasını daima korumuştur ve koruyacaktır. Bu anlamlı günün vesilesiyle bir kez daha tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyor, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını temenni ediyorum” dedi.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi: “Tarihi şanla dolu kahraman milletimizin karşısında kimse duramaz”
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Tarihi şanla dolu kahraman milletimizin karşısında kimse duramaz” ifadelerini kullandı.
GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, tarih boyu saldırılara maruz kalan aziz milletimizin en zor koşullarda dahi düşmana karşı destansı zaferler kazandığını belirterek mesajında şunları kaydetti:
“15 Temmuz’da hain terör örgütü FETÖ/PDY tarafından ülkemizin birliğine, demokrasimize ve hürriyetimize yönelik darbe girişimi gerçekleştirilmiş ve vatanını canından aziz bilen milletimiz bayrağına, ülkesine, istikbaline ve demokrasine sahip çıkarak büyük bir destan yazmıştır. O gece tüm Türkiye’de olduğu gibi Gazi şehrin evlatları meydanlara koşmuş, ülkesine ve geleceğine sahip çıkmıştır. Vatan uğruna kadın erkek, genç yaşlı demeden tankın önünde duran, mermilere kendisini siper eden bu asil millete kimsenin gücü yetmez. Hainler ve ülkemiz üzerinde emelleri olanlar her defasında mağlup olsa da ülkemizin üzerinde yeni hesaplar yapmaya devam etmektedir. Pandemi, savaş ve küresel sorunların arttığı bir dünyada daha güçlü olmak için birbirimize sımsıkı sarılmalıyız. Kahraman Mehmetçiğimiz ve güvenlik güçlerimiz hainlere, teröristlere göz açtırmıyor. Allah hepsinin yar ve yardımcısı olsun. Hepimiz askeriz ve vatan uğruna canımızı vermeye hazırız. 15 Temmuz gibi ağır bir badireyi bertaraf eden, son yıllarda pandemi, deprem gibi türlü imtihandan geçen aziz milletimiz bugünün zorluklarını da el birliğiyle atlatacaktır. Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın gururuyla demokrasimize, değerlerimize sahip çıkarak, Cumhuriyetimizin ikinci asrında daha gelişmiş ve müreffeh bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yedinci yılında, vatanımızın bütünlüğü ve aziz milletimizin geleceği için gözünü kırpmadan şehadete yürümüş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Şehit ve gazilerimizin ailelerine saygılarımı iletiyorum.”

Gaziantep Valisi Kemal Çeber’in 15 Temmuz mesajı
Vali Çeber mesajında şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz; milletin, milli iradenin, demokrasiye gönül verenlerin zaferidir. 15 Temmuz, hakkın batıla, adaletin zulme galip gelmesinin adıdır. Genci, yaşlısıyla bu millet 'Türkiye'nin geçilmez' olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. O gece, aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin onurlu duruşu ve dünyada eşi benzeri görülmemiş cesareti ile hain darbe girişimi püskürtülmüştür. Ordunun ve diğer stratejik kurumların içine sızmış FETÖ ihanet çetesi ve destekçilerine karşı elde edilen bu demokrasi zaferi, milletimizin yüreğindeki imanın ve çıplak elleriyle verdiği mücadelenin bir neticesidir. Türk Milleti, 15 Temmuz’da önüne çıkan engeller karşısında nasıl bir duruş sergilediğini ve herhangi bir topluluk değil, kelimenin tam anlamıyla millet olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, demokrasimize kasteden darbe girişimine karşı toplumsal hafızamızın diri tutulması, demokrasimizin güçlenmesi, şehitlerimizin ve gazilerimizin hatırlanması için sembol niteliğindedir. Milletin iradesini canı pahasına koruduğu böyle bir ortamda amacımız, bizden sonraki nesillere, daha güçlü, daha müreffeh, daha huzurlu bir Türkiye bırakmaktır. Milletimize şükran borcumuzu ödemek için tüm gücümüzle çalışacağız. Bu düşüncelerle, ülkemizin bağımsızlığı ile milletimizin birliğini ve beraberliğini hedef alan menfur darbe girişiminin yedinci yıldönümünde 15 Temmuz gecesi şehit olan tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Darbe girişimi sırasında yaralanarak gazilikle şereflenen tüm kardeşlerimize sıhhat ve afiyet temenni ediyorum. Türkiye’nin her yerinde ve Gaziantep’te darbecilerin karşısına dikilerek, bu büyük ihanet girişimine geçit vermeyen tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.”

GTB başkanlarından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ nedeniyle mesaj yayımladı.
Demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz menfur darbe girişiminin, Türk milletinin destansı mücadelesi ve devletin kararlı duruşuyla akamete uğratıldığını belirten GTB Başkanları, mesajda şu ifadelere yer verdi:
“15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin 7’nci yıldönümündeyiz. Milletimizin hür iradesine, ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan bu alçakça saldırıyı unutmadık, unutmayacağız. 15 Temmuz gecesi milli birliğimize, demokrasimize ve hürriyetimize yönelik FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen melun darbe girişimi, aziz milletimizin ve güvenlik güçlerimizin sarsılmaz inancı ve destansı direnişiyle tarihin karanlık sayfalarına gömülmüştür. İradesine, vatanına ve milletine sahip çıkarak, sokaklara ve meydanlara akın eden halkımız, namlusu kendisine yöneltilen silahlara korkusuzca göğsünü siper ederek şanlı tarihine unutulmaz bir destan daha kazandırmıştır. Ülkemizi karanlığa sürükleyecek hain elleri tek tek kırarak 15 Temmuz’un zifiri karanlığını, Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık yarınlara çeviren necip milletimiz, bu kararlı duruşuyla tüm dünyaya demokrasiye olan sadakatini ve bağlılığını bir kez daha göstermiştir. 15 Temmuz gecesi sergilenen bu vakur ve dik duruş eski karanlık darbe günlerinin de artık çok gerilerde kaldığını açıkça ortaya koymuştur. Demokrasi tarihimizde yeni bir milat olan 15 Temmuz aynı zamanda ülkemizi kaba kuvvetle teslim almaya kalkanlar içinde tarihi bir set oluşturmuştur. Bu vesileyle 15 Temmuz gecesinin zifiri karanlığını canları pahasına Türkiye’nin aydınlık yarınlarına çeviren tüm kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, canlarını ortaya koyan yiğit gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyoruz.”

Fadıloğlu’ndan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü mesajı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Aziz milletimizin, tarihi boyunca hiçbir zorbaya teslim etmediği iradesini esir almayı ve insanımızı kendi şer emellerine boyun eğdirmeyi planlayan bu zalimler, demokrasisine ve özgürlüğüne sahip çıkmak için korkusuzca meydanlara çıkan vatandaşlarımıza silah doğrultarak acımasızca saldırmışlardır. Milli birliğimizi ve demokrasimizi hedef alan hain darbe girişimi, Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, canını seve seve feda etmekten çekinmeyen Aziz Milletimizin; kadını, erkeği, yaşlısı, genci, çocuğu, milli iradeye bağlı kahraman askerlerimizin kararlılığı ve emniyet güçlerimizin cansiperane mücadelesi sayesinde darbecilere hak ettiği dersi vermiş, hedefine ulaşamadan engellenmiştir. 15 Temmuz, cesaretin ihanete, vatanına, devletine samimiyetle bağlı olan milletin, hainlere karşı galip geldiği, insanlık tarihine altın harflerle yazılan büyük bir kahramanlık destanı olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, birliğine, beraberliğine, güven ve huzuruna yönelik alçakça girişimler bundan sonra da asla amacına ulaşamayacak, hain emeller peşinde koşan bütün şer odaklarına, terör örgütlerine, devletimiz ve milletimiz tarafından hak ettikleri karşılık verilecektir. Böylesine kutlu bir mücadele bize, vatan mevzubahis olduğunda bu milletin hiç düşünmeden aynı safta birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza duracağını ve ne pahasına olursa vatanından, bayrağından, hürriyetinden, birlik ve beraberliğinden ödün vermeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Tarihin hiçbir döneminde boyunduruk altına girmeyen, özgürlüğünden taviz vermeyen ve bu uğurda canını seve seve feda eden bu milletin evlatları kendi iradesine sahip çıkarak tüm dünyaya ders olacak şekilde asil bir duruş sergilemişlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle şanlı direnişimizin yıldönümünde, hain darbe girişiminin faili ihanet çetesini lanetliyor, geleceğine sahip çıkan tüm hemşerilerimize ve bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Vatan uğrunda canlarını feda eden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık ve şifalar diliyorum.”

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin’den 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin’den 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Çetin mesajında şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz 2016 gecesi hain terör örgütü FETÖ tarafından demokrasimize ve özgürlüğümüze kast edilerek, ülkemiz bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Ancak vatansever halkımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ve yüreklerindeki cesaret ile meydanlara dökülerek demokrasimize sahip çıktı ve darbe girişimini başarısızlığa uğrattı. Bugün, bu direnişi en kalbi duygularımızla kutluyoruz. 15 Temmuz, bize demokrasinin ne kadar değerli olduğunu hatırlatan bir dönüm noktasıdır. Bugün, birlik ve beraberlik ruhumuzu güçlendirmek, demokrasimizi korumak ve geliştirmek için bir fırsattır. Demokrasiye olan inancımızı pekiştirelim ve özgürlüğümüzü korumak için bir araya gelerek güçlü bir toplum oluşturmaya devam edelim. Unutmayalım ki demokrasi, hepimizin ortak değeridir ve korunması için hepimize görev düşmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve demokrasimize karşı yapılan hain kalkışmaya direnerek ülkemizin kaderini değiştiren 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor; kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Şahin’den 15 Temmuz mesajı
Şahin: “Millet iradesi üstünde irade kurmaya çalışanlar daima hezimete uğrayacaktır”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Şahin mesajında 15 Temmuz'un millet iradesinin üstünlüğünü tüm dünyaya gösteren nişane bir tarih olduğunu ifade etti. Şahin mesajının devamında “Millet iradesi üstünde irade kurmaya çalışanlar daima hezimete uğrayacaktır” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Vatan da milletin, irade de milletin. Bu cümle 15 Temmuz'u çok net anlatan bir ifade. Öyle bir tarih ki bu o gece o gün milletimiz bir destan yazmıştır. Destanlar yazdırmış tarihimize 15 Temmuz’u da ekledik. Biz o gün gördük ki bu millet, vatanını ve bayrağını canı pahasına savunmaktan asla vazgeçmeyecek, geri durmayacaktır. Bu hem İstiklal hem de bir İstikbal davasıdır. Şehadete yürüyen 252 şehidimizle yüzlerce gazimizle biz o gün gördük ki ecdadımızın emaneti olan bu kutsal toprakları ilelebet korumaya devam edeceğiz, bayrağımıza sahip çıkacağız. Millet irademizi üstün kılacağız.”
Başkan Şahin, darbe girişimi ile birlikte tereddütsüzce sokakları, caddeleri, meydanları dolduran, evlerinden çıkarak iradesini savunan, namlulara gövdelerini siper ederek uçaklara karşı duran bu milletin evlatlarına ülke olarak minnettar olduğumuzu belirterek tarihin o kahramanları gururla yazdığını söyledi.
Mesajın sonunda Şahin, Türkiye'nin hızlı ilerleyişini durdurmaya ve hak ettiği güzel günleri yaşamasına hiçbir hain girişim, art niyet gizli hesap engel olamayacağını vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı:
“Hedefimiz milletimizin fedakarca sahip çıktığı bu ülkenin istikbalini beraberce güvenle imar etmektir. Milli irade demokrasinin temelidir ve bu temel ülkelerin en sağlam dayanağıdır milli birliğimiz bu sağlam temel üzerinde yükselmektedir ve ilelebet de bizi koruyacak olan yegane gücümüz bu olacaktır. Bu vesile ile istiklal ve istikbal davası için vatan haini darbecilere karşı koyarken şehadete yürüyen 252 şehidimize ve vatanın bir karış toprağını ezdirmeyen ve bize bugünleri emanet eden ecdadımıza Allah'tan rahmet diliyorum".

GTO Başkanlarından 15 Temmuz mesajı
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanları “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıl dönümü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayımladı.
GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ve Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur yayımladıkları mesajda, Türk milletinin ne pahasına olursa olsun bağımsızlığından vazgeçmeyeceğini, 15 Temmuz gecesinde de gövdesini vatan uğruna siper ederek bunu bir kez daha gösterdiğini belirtti.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin ve millet egemenliğinin sonsuza dek var olabilmesi için her türlü oyunu bozabilecek dirayete sahip olduklarının altını çizen GTO

Başkanları açıklamalarına şöyle devam etti:

“Türk milleti, demokrasi ve milli irade dışında hiçbir bir seçeneği kabul etmeyecektir. Bunun en yakın örneği de 15 Temmuz 2016 gecesi olmuştur. Tüm dünya o gece bir kez daha anlamıştır ki ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan hiçbir saldırı başarılı olamaz, bu millet hiçbir zaman hainlere de geçit vermez. Türk milleti gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi meşru kabul etmez, demokrasi ve milli irade dışında hiçbir seçeneğe de asla boyun eğmez. Türk iş dünyası olarak, milletimizin bölünmez bütünlüğü için daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye hedefiyle azimle çalışmayı sürdürüyoruz. Türkiye’nin dünyanın en büyük ekonomileri arasında yerini almasını da yine hep birlikte çalışarak sağlayacağız. 15 Temmuz’un 7. yıl dönümünde bu cennet toprakları vatan kılan tüm kahraman şehit ve gazilerimizi bir kez daha derin bir saygı, minnet ve şükranla yâd ediyoruz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’müz kutlu olsun.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.