Gaziantep İyi Parti'de fırtınalar kopuyor! İl teşkilatı fesih edilecek mi?

Gaziantep İyi Parti'de fırtınalar kopuyor! İl teşkilatı fesih edilecek mi?
İyi Parti’de seçim sonrası yaşanan kriz, Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu’nun ziyareti ile ortaya çıktı.

Kavuncu’nun  Gaziantep il başkanlığındaki ziyaretine Gençlik Kolları Başkanı Hasan Hüseyin Aydemir’in çağılmaması krize neden oldu. Aydemir İl Başkanı Mehmet Başaran’ı hedefine alarak sert açıklamalar yaptı. Genel Merkezin Gaziantep’teki gelişmelerden rahatsız olduğu ve Gaziantep teşkilatını fes etmeyi planladığı öğrenildi.

İYİ Parti Gaziantep teşkilatında yaşanan sıkıntılar parti içerisinde herkesin dilinde. 14 Mayıs seçimlerinde yaşanan ağır mağlubiyetin ardından kılıçların iyice çekildiği İyi Parti’de, İl Başkanı Mehmet Başaran ile Gençlik Kolları Başkanı Hasan Hüseyin Aydemir arasındaki çekişme, sert açıklamalara neden oldu.

KAVUNCU ZİYARET ETTİ

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, geçtiğimiz gün Gaziantep teşkilatını ziyaret etti. İyi Parti İl Başkanlığında partililer ile bir araya gelen Kavuncu, seçimde yaşananlarla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Kavuncu’nun teşkilat ziyaretine Gençlik Kolları Başkanı Hasan Hüseyin Aydemir’in çağrılmaması, İl Başkanı ile Gençlik Kolları Başkanı arasında uzun süredir yaşanan çekişmenin fitilini ateşledi.

BAŞKAN’DAN AĞIR TWİTLER

Buğra Kavuncu’nun programına çağrılmayan Gençlik Kolları Başkanı Hasan Hüseyin Aydemir, İl Başkanı Mehmet Başaran’ı hedef alan çok ağır twitler attı. Aydemir, açıklamalarında şunları söyledi:
Şimdi ben buradan, sicil kayıtları ( FETÖ, UYUŞTURUCU- DOLANDIRICILIK) dosyaları paylaşsam. Ötekinin yasaklı maddeleri emniyetten çıkarırken yakalanıp da ihraç edilen kişini bilgilerini paylaşsam. Adam “mış” ya, adam gibi istifa edecekler mi? Yıllarca milletin çocuğunu zehirle. Kongrede, ‘’İNNEDDİNE İNDALLAHİL İSLAM’’ de,  deprem zamanı yardımları kaybet, depremde sivil vatandaşların olduğu mutfağı bastır, Gaziantep’te yerle yeksan et, sonra da gel, ‘’adamım nutuğu’’ at. Hey yavrum hey, hakikaten, bir aslan kükredi, küçük fare miyav dedi. Kendilerini savunma tezleri “ZENGİNDİ” PARASI VARDI, MAFYAYDI.” Bir de herkesi birbirine düşürme mevzusu, ben geldiğimde birbirlerinin direkt “ANNE VE NAMUSLARINA” sövüyorlardı. Netice? Köyün itleri kendi aralarında düşman olsalar da, kurdu görünce birleşirler. Abi biz sabahlara kadar çalıştık. Ne bir koltuğa, ne bir milletvekilliğine, ne de başka bir şeye aday olduk, talip olduk. Durun, sıra sıra gideceğiz ama çocuklarla ben değil diğer arkadaşlar muhatap olacak…”

TWİTLERİNİ GERİ SİLDİ

Hasan Hüseyin Aydemir büyük yankı uyandıran twitlerinden bazılarını daha sonra silerek, “Gençlik Kolları Genel Başkanımız Onur Hondoroğlu ile telefon görüşmesi yaptım. Şu an için genel başkanımıza ve partimize verdiğimiz sözlerden dolayı susuyorum. Genel merkezimiz konunun yakın takipçisi olup, gerekeni yapacağını ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP TEŞKİLATI FESH EDİLECEK

Öte yandan İyi Parti Genel Merkezinin seçimdeki başarısızlığın ardından bir çok ilde geniş çaplı görevden almalar yapacağı öğrenildi. Genel merkezin 40 il teşkilatını fesh etmeyi düşündüğü ve bunlar arasında Gaziantep’in de olduğu iddia edildi. İddialara göre genel merkez Gaziantep teşkilatı ve ilçeleri fesh edip, yerine yeni atamalar gerçekleştirecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.