Gaziantep dahil 6 ilde eş zamanlı operasyon: Sahte pasaport, kimlik ve vize şebekesi çökertildi

Türkiye'de yaşayan yabancı uyruklulara ve yurt dışında firari olarak aranan kişilere 30 bin Euro karşılığı sahte pasaport ve kimlik belgesi düzenleyip satan şebekeye yönelik İstanbul merkezli 6 ilde operasyon başlatıldı. Haklarında yakalama kararı bulunan 10 şüpheliden 8’inin gözaltına alındığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, sahtecilik faaliyetlerinin engellenmesine yönelik olarak yapılan çalışmalar çerçevesinde yeni bir şebeke tespit etti. Şebekenin yerli ve yabancı uyruklu şahıslara, dolar ve euro biriminden, fahiş fiyatlarla sahte pasaport, kimlik, ehliyet, oturum kartı ve benzeri belgeler düzenlediği, bu belgelerin kargo aracılığı ile yurt içi ve yurt dışındaki alıcılarına gönderildiği anlaşıldı. Yapılan teknik ve fiziki takibin devamında yerli ve yabancı uyruklu kişilerin oluşturduğu 10 kişilik şebekeye yönelik İstanbul, Ankara, Kayseri, Bursa, Tekirdağ ve  Gaziantep‘te eş zamanlı operasyon düzenlendi. 6 ilde 13 adrese yapılan zincirleme operasyonlarda 8 şüphelinin yakalandığı duyuruldu. Söz konusu adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda sahte belge ele geçirildi.
Sahtecilik şebekenin üyeleri sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Firari durumda olan 2 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.