Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, elektrik kesintileri nedeniyle yol kapatan çiftçiler için flaş gelişme

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, elektrik kesintileri nedeniyle yol kapatan çiftçiler için flaş gelişme
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, elektrik kesintileri nedeniyle Elektrik dağıtım şirketini protesto etmek için lastik yakıp, yol kapattıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 21 çiftçi serbest bırakıldı.

Şanlıurfa Viranşehir ilçesinde kesilen elektrik ve ekinlere sulama yapamamaları nedeniyle elektrik dağıtım şirketini Protesto etmek için bir araya gelen çiftçiler, lastik yakarak yolu kapattı. Kesintileri protesto eden çiftçiler, sorunlarının bir an önce çözülmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Protestoda kilometrelerce araç kuyruğu oluşurken, görevlilerin tüm uyarısına rağmen yolu açmak istemeyen gruba, jandarma müdahalede bulundu. Bunun üzerine yol, yeniden trafiğe açıldı.

Elektrik dağıtım şirketini protesto etme gerekçesiyle 21 şüpheli jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Adliye sevk edilen çiftçilerden 7’si adli kontrol şartıyla olmak üzere 13 kişi serbest bırakıldı. 4 kişi ise “görevi yaptırmamak için direnme” suçlamasıyla hakim karşısına çıkarıldı. Mahkemede tutuklanma talebi reddedilen 4 çiftçi de adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Öte yandan gözaltına alınan 21 kişiden dördü daha önce yaşları küçük olduğu için ifadelerinin ardından serbest bırakılmışlardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.