Gaziantep Şehir Hastanesi AÇILIŞ Tarihi NE ZAMAN? Açılış Hangi Tarihe Ertelendi?

Gaziantep Şehir Hastanesi AÇILIŞ Tarihi NE ZAMAN? Açılış Hangi Tarihe Ertelendi?
Gaziantep Şehir Hastanesi projesi, başlangıcından bu yana birçok zorlukla karşılaştı ve tamamlanma süreci uzadı. Yüksek kapasitesiyle dikkat çeken 1875 yataklı hastane, bölgedeki sağlık hizmetlerini daha etkin bir şekilde sunmayı hedefliyor. Ancak, beklenen açılış tarihinin bir kez daha ertelenmesi, hastane inşaatının "Yılan Hikayesi"ne dönüştüğünü gösterdi.

Türkiye’nin ikinci en büyük şehir hastanesi olarak lanse edilen 1875 Yataklı Gaziantep Şehir Hastanesi’nin tamamlanması 10 yıldır bekleniyor.  Yapımı sırasında 4 sağlık bakanı değişen hastanenin inşaatı, ortaklar arasında yaşanan sorunlar nedeniyle durmuştu. 2022 yılında Rönesans Grubu’nun devraldığı hastane inşaatı devam ediyor.

PROTOKOL İNCELEME YAPMIŞTI

Geçtiğimiz Mayıs ayında Gaziantep 1875 Yataklı Şehir Hastanesi İnşaat Alanında bir basın toplantısı düzenlenmişti. Toplantıya Adalet eski Bakanı Abdulhamit Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ak Parti İl Başkanı Ertuğrul Teymur, Büyükşehir Belediye  Eski  Başkan Yardımcısı Latif Karadağ ve basın mensupları katılmıştı.

15 HAZİRAN’DA AÇILACAK DENMİŞTİ

İnşaata ilişkin yapılan brifingin ardından açıklamalarda bulunan Önceki Dönem Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, günlük 15 bin hastaya hizmet verileceğini, Türkiye’de hiçbir hastanede bulunmayan teknik cihazların Gaziantep Şehir Hastanesi’nde olacağını söyledi. Hastanenin hizmete alınması konusunda açıklamalarda bulunan Gül, ‘’ Şehir Hastanemiz, 30 Nisan tarihi itibariyle hasta kabul noktasında tamamlanmış oldu. Ancak biz, seçim için değil milletin duası için temiz olsun, tamamını açalım istedik. O nedenle hastanemiz 15 Haziran'da tam kapasite çalışmaya başlayacak’’ ifadelerini kullanmıştı.

15 Haziran tarihi geçmesine rağmen Şehir Hastanesi’nde hasta kabul işlemlerine başlanamadı.


YIL SONUNA MI KALACAK?

1875 Yataklı Şehir Hastanesi ile ilgili daha önce açıklamalarda bulunan CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, hastanenin ancak yıl sonunda tamamlanabileceğini söylemişti.

YÜKLENİCİ FİRMA, ‘’TEMMUZ SONU’’ DEDİ

İl Sağlık Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre ise hastanenin tamamlanması ile ilgili Temmuz ayı sonuna yüklenici firma tarafından gün verildi. Yetkililer ise bu tarihin kesin olmayabileceği ve sürenin uzayabileceğini belirttiler. Görünen o ki, 1875 Yataklı Şehir Hastanesi’ni bir süre daha bekleyeceğiz… 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.