TELEFONLARA Zam Öncesi Sınır Kapılarında Yoğunluk Olmuştu! BU KEZDE VATANDAŞLAR ‘Servis Yok’ Uyarısıyla Şok Oldular

TELEFONLARA Zam Öncesi Sınır Kapılarında Yoğunluk Olmuştu! BU KEZDE VATANDAŞLAR ‘Servis Yok’ Uyarısıyla Şok Oldular
Yurt dışından getirilen telefonların pasaport kayıt ücretlerinin 6 bin liradan 20 bin liraya yükseltilmesinin ardından, vatandaşlar büyük bir mağduriyetle karşı karşıya kaldı. E-Devlet uygulamasına yoğun başvuruların yapılmasıyla sistem kilitlendi ve BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) tarafından IMEI kaydı yapan birçok vatandaşın telefonunda "servis yok" uyarısı görüldü.

Son dönemde alınan kararla birlikte yurt dışından getirilen telefonlara uygulanan pasaport kayıt ücretleri büyük bir zamlanın ardından 20 bin liraya çıkarıldı. Bu durum, telefon kullanıcılarının büyük bir şok yaşamasına neden oldu ve sosyal medyada da yoğun tepkilere yol açtı.

Vatandaşlar, pasaport kayıt ücretlerinin yükseltilmesinin ardından IMEI kaydını yapmak için e-Devlet uygulamasına akın etti. Ancak, yoğun başvurular sonucunda sistem aşırı yüklenme nedeniyle kilitlendi ve kullanıcılar başvurularını gerçekleştiremediler.

Daha da endişe verici olan nokta ise BTK tarafından IMEI kaydı yapan birçok vatandaşın telefonlarında "servis yok" uyarısı görülmesi oldu. Bu durum, telefonların ağ bağlantısının kesilmesi anlamına geliyor ve kullanıcıların iletişimlerini sınırlıyor.

Vatandaşlar, IMEI kaydı yapmak için zorunlu olarak başvurdukları sistemde yaşanan aksaklıklar ve telefonlarında servis olmaması nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşadıklarını ifade ediyor. Sistem sorunlarının en kısa sürede çözülmesi ve telefon kullanıcılarının iletişimlerinin tekrar sağlanması için BTK'nın gereken adımları atması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.