Gaziantep'te Belediye Başkanlığı Adaylığında SÜRPRİZ isimler!

Gaziantep'te Belediye Başkanlığı Adaylığında SÜRPRİZ isimler!
14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekilliğindeki 3 dönem uygulamasını, 2024'te ki yerel seçimlerde uygulayıp uygulamayacağı merak konusu oldu.

Milletvekilliği seçimlerinde 3 dönem kuralını uygulamasından dolayı aday olamayan Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Sait Kirazoğlu ve Müslüm Yüksel'in yanı sıra daha önceki dönemlerde milletvekilliği yapan Şamil Tayyar, Canan Candemir ve Özlem Müftüoğlu gibi isimlerin 2024'ün Mart ayında yapılacak olan Belediye Başkanlığı için adaylar arasında yer aldığı öğrenildi. Milletvekilliği gibi belediye seçimlerinde de 3 dönem kuralının uygulanması halinde Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de çoğu belediye başkanının değişeceği tahmin ediliyor.

İL BAŞKANLIĞINA BEKLENİLMEYEN İSİM ÇETİN ATANDI!

AK Parti'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 dönem kuralının İl Başkanlıklarını da kapsamasından sonra AK Parti Gaziantep İl Başkanlığına beklenmeyen isim depremzede Murat Çetin'in atanması Belediye Başkanlığı seçimlerinde de sürpriz isimlerin olabileceğinin işareti olarak gösterildi.


3 DÖNEM KURALINA HANGİ BELEDİYE BAŞKANLARI TAKILIYOR?

Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te 3 dönem kuralına takılan isimlerin başında Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural ve Yavuzeli Belediye Başkanı Kemal Sakar geliyor. Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Fatma Şahin ise 3 dönem kuralına takılmıyor.


BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE BELEDİYELERİNE KİMLER ADAY OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3 dönem kuralı uygulandığı için aday olamayan başta Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Sait Kirazoğlu, Müslüm Yüksel, Şamil Tayyar, Canan Özdemir, Özlem Müftüoğlu ve kendi isteğiyle aday olmayan eski Milletvekili yanı sıra Ahmet Uzer'in yanı sıra AK Parti Gaziantep İl Yönetiminde uzun süre görev alan Emine Yağmur, bu dönem milletvekilliğine aday olan Cuma Reyhan ve İl Başkanı olması beklenen Ertuğrul Teymur'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday olarak göstereceği isimler arasında yer alıyor.


2 SÜRPRİZ İSİMDE ADAY OLABİLİR!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep'te ki belediye seçimlerinde Gaziantep EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ile uzun yıllardan beri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatlığını yapan Mustafa Doğan İnal'ın isimleri adaylar arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.