GAZİANTEP Asayiş olaylarında ZİRVEDE! Gaziantep, son yıllarda asayiş olayları ile gündemde... İŞTE GAZİANTEP'TE İŞLENEN CİNAYETLER....

GAZİANTEP Asayiş olaylarında ZİRVEDE! Gaziantep, son yıllarda asayiş olayları ile gündemde... İŞTE GAZİANTEP'TE İŞLENEN CİNAYETLER....
Bir zamanlar sanayisi, ticareti, gastronomisi, kültürü ve tarihi ile anılan Gaziantep, son yıllarda asayiş olayları ve cinayetlerle gündeme gelir oldu.

ŞANLIURFA, DİYARBAKIR VE GAZİANTEP!

Bölgede en çok silahlı şiddetin yaşandığı üç il Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep. 2022 yılında; 100 ölümlü, 256 yaralamalı 187 olayla Urfa en çok olayın basına yansıdığı ilk il. Onu izleyen Diyarbakır’da 53 ölümlü, 152 yaralamalı 102 olay yaşandı. 75 kişinin öldüğü, 86 kişinin yaralandığı 86 olayla Gaziantep ise üçüncü en çok olay yaşanan kent. Bu illeri sırasıyla; 41 ölü, 108 yaralamalı 48 olayla Batman, 32 ölü, 62 yaralamalı 40 olayla Mardin, 12 ölü, 42 yaralamalı 35 olayla Adıyaman, 21 ölü, 48 yaralamalı 27 olayla Kilis, 22 ölü, 20 yaralamalı 21 olayla Şırnak ve 12 ölü, 24 yaralamalı 20 olayla Siirt İzliyor.

ASAYİŞ OLAYLARI İLE ANILIR OLDUK

Bir zamanlar kültürü, ihracatı, sanayisi ve tarihi ile anılan Gaziantep, son yıllarda asayiş olayları ile gündeme gelir oldu. Kentte 2022 yılında meydana gelen 86 olayda, 75 kişi öldü, 86 kişi ise yaralandı.

HAZİRAN AYINDA DA OLAYLAR DEVAM ETTİ

Kentte yaşanan asayiş olayları 2022 yılı ile sınırlı kalmadı. Gaziantep, 2023 yılında da sıklıkla asayiş olayları ile anılmaya devam etti. Yalnızca Haziran ayında yaşanan asayiş olayları, kentin geldiği noktayı gözler önüne serdi.

İŞTE O OLAYLAR

KAYINBİRADERİNİN BOĞAZINI KESTİ

Kentte Haziran ayında yaşanan ilk olayda, yabancı uyruklu bir şahıs eşiyle yasak aşk yaşadığını iddia ettiği Kayınbiraderinin boğazını kasap bıçağı ile keserek öldürdü. Kaçan şahıs, Kilis’te yakalandı.

ANNESİNİ ÖLDÜRMÜŞ!

Kentte yaşanan bir başta olayda, madde bağımlısı olduğu ileri sürülen genç, 64 yaşındaki annesini öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandı.

EŞİNİ VE KAYINPEDERİNİ ÖLDÜRDÜ!

Kentte büyük yankı olaylardan bir tanesinde ise Mertcan Köse isimli şahıs boşanma aşamasındaki eşini ve kayınpederini öldürdü. Adliye çıkış aracı takibe alan ve yol keserek kurşun yağdıran Köse, ekiplerin çalışması sonucu yakalandı.

BIÇAKLI SALDIRI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ

Kurban Bayramı sırasında yaşanan bir olayda ise 3 çocuk babası Yusuf Çelenk isimli vatandaş, taşkınlık çıkaran bir grubun bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

MAHALLE SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ
Kentte yaşanan son olay ise geçtiğimiz gün meydana geldi. Husumetli iki aile arasında meydana gelen silahlı kavgada 3 kişi öldü, 1 kişi ise ağır yaralandı. Olay sonrası bölgede özel hareket ve çevik kuvvet polisleri geniş güvenlik önlemi aldı.

Kentte yalnızca Haziran ayı ve temmuz ayının ilk günlerinde yaşanan bu olaylar, asayiş olaylarının geldiği noktayı da gözler önüne serdi. Ayhan Duman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.