Gaziantep'te Depreme Yakalanan, Anne Babasını Kaybeden MERVE BÖRTA 'Sözünü tuttu doktor oldu'

Gaziantep'te Depreme Yakalanan, Anne Babasını Kaybeden MERVE BÖRTA 'Sözünü tuttu doktor oldu'
Posta Gazetesi'nde Alev Gürsoy Cimin'in, Gaziantep Sanko Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okurken depreme yakalanan Merve Börta'nın yaşadığı drama rağmen hayata tutunmasını anlatan haberi Gaziantep ve Türkiye'de gündem oldu....

6 Şubat depremlerine Gaziantep'te yakalanan tıp öğrencisi Merve Börta, can havliyle Adıyaman'a aile evine koştu. Ancak anne babası enkazda can vermişti. O süreçte büyük acılar çeken Merve sözünü tuttu, bayrama doktor olarak girdi.
 
YARDIMA KOŞTU AMA..

23 yaşındaki Merve Börta, Gaziantep Sanko Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okurken depreme yakalandı. Anne babasından haber alamıyordu. Hemen memleketi Adıyaman’a hareket etti. Yanına da ne olur ne olmaz diye tampon, batikon, gazlıbez aldı. Ancak eve gittiğinde acı gerçekle karşılaştı. Annesi hemşire Gülsüm Börta (53) ile 30 yıllık öğretmen eşi Mehmet Börta (53) enkaz altında yaşamını yitirmişti.

AĞLATAN CEP TELEFONU

Merve, babasının cep telefonunu enkazda buldu. Son siparişin kızına 18 Şubat için doğum günü hediyesi olduğunu gördü ve gözyaşlarına hakim olamadı. Yaşadıklarını sosyal medyadan paylaşarak tüm Türkiye’yi ağlattı. Merve, onlara bir söz vermişti. Doktor olacaktı. Anne-babasının da en büyük hayali kızlarını doktor olarak görmekti. Acısını yüreğine gömdü, derslerine dört elle sarıldı.

BİR GECEDE HAYATIM DEĞİŞTİ

Genç kız bayrama ailesine doktor olduğunun müjdesini vererek girdi. Mezarlarını ziyaret edip "Anne, baba! Stajyer doktor oldum, biliyorum beni görüyorsunuz, minik doktorunuz sizi çok seviyor" diye duygularını paylaştı. Ben sevgiyi, aşkı, merhameti onlardan öğrendim" diyen Merve, "Bir gecede hayatım değişti. Ama kızınız size olan sözünü tuttu" ifadesini kullandı.

https://www.posta.com.tr/gundem/sozunu-tuttu-doktor-oldu-2648149

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.