Emekli maaşına zam gelecek mi? İşte emekli maaşlarına yapılacak zam oranı

Emekli maaşına zam gelecek mi? İşte emekli maaşlarına yapılacak zam oranı
Emekli maaşına zam gelecek mi? Emekli Maaşına ne kadar zam gelecek? İşte emekliler tarafından merak edilen zam ile ilgili merak edilen ve konuşulan son rakamlar.

Emekli maaşına gelecek zam oranı merak konusu oldu. Geçtiğimiz günlerde asgari ücret 8 bin 500 liradan 11 bin 402 liraya yükseltildi. Asgari ücrete yapılan zammında ardından gözler bu defa Emekli maaşına çevrildi. Emekliler maaşlarına zam gelip gelmeyeceği konusunda araştırmalar yapmaya başladı.


Emekliler için ilk zam Ocak ayında yapılmıştı. Yapılan zam ile birlikte en düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira olarak belirlenmişti. En düşük Memur maaşının da 22 bin lira olacağının sinyalinin verilmesi ile birlikte emekli vatandaşlar umutlanmaya başladı. Memur maaşı zammının bayramdan sonra meclise sunulacağı belirtildi.


EMEKLİ MAAŞINA ZAM
Asgari ücret ve Memur maaşlarına yapılacak olan zamlar ile birlikte gözler Emekli maaşlarına çevrildi. Arama motorunda zam oranlarını araştıran vatandaşlar gelecek güzel haberi bekliyor. Haziran ayı enflasyonuna göre temmuzda memur ve memur emeklilerine enflasyon farkı dahil yüzde 14-15, diğer emeklilere yüzde 16-17 aralığında olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.