Yeni Aile Bakanı duyurdu: O kişiler artık Aile Destek Ödemesi alamayacak! Listeyi kontrol edin!

Yeni Aile Bakanı duyurdu: O kişiler artık Aile Destek Ödemesi alamayacak! Listeyi kontrol edin!
Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren o haber Aile Bakanlığı tarafından paylaşıldı. Yapılan açıklama ile düzenli olarak ödenen Aile Destek ödemesinin artık yatırılmayacağı duyurusu yapıldı. Yapılan paylaşım sonrası konuyla detaylar merak edildi. Aile Destek Ödemesi kimlere verilmeyecek. Merak edilen o liste haberin detaylarında…

Zor durumda olan ailelere düzenli olarak ödenen Aile Destek Ödemesi uygulamasında sona gelindi. Her aileden bir kişinin başvuru yapabildiği ve 1.250 TL'ye kadar kesintisiz olarak ödenen bu destek yapılan yeni düzenleme ile sınırlandırıldı.

KRİTİK DETAY DİKKAT ÇEKTİ!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardım alan vatandaşlar için belirlenen kriterleri değiştirdi. O şartları karşılamayan kişilere artık ödeme yapılmayacak. Yalnızca ihtiyaç sahibi olan ailelere ödeme yapılacağının altı çizilerek yapılan duyuruda “Yardıma gerçekten muhtaç ve maddi durumu olmayan kişiler” ifadesine yer verilerek konuya açıklık getirildi.

Devletin belirlemiş olduğu sosyal destek ödemeleri muhtaçlık kriteri doğrultusunda yeni ay ile birlikte hesaba yatacak. Düzenli sosyal destek ödemelerinden kimler yararlanamayacak? sorusu da merak uyandırdı.

SINIRLI GRUBA VERİLECEK!

Bakanlık tarafından konuyla ilgili nakdi ve ayni yardımların tamamında yeni düzenleme yapıldığı paylaşıldı. Milyonlarca ailenin yararlandığı destek ödemeleri yeni düzenleme kapsamında sınırlı bir gruba verilecek.

Devletin Bakanlık aracılığı ile sunduğu Belediye ve Kaymakamlıklar ile desteklenen ödemeleri arasında sağlık, gıda, eğitim, kırtasiye ve benzeri farklı destekler yer alıyordu. Son dönemlerde daha çok popüler hale gelen ve vatandaş tarafından talep gören ödemeler arasında Aile Destek Ödemesi, Çocuk Yardım Desteği ve Fatura Desteği yer alıyor.

AİLE DESTEK ÖDEMESİNİ ALAMAYACAKLARIN LİSTESİ!

Aile Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda sosyal desteklerden yararlanamayacak olan kişiler arasında şu kişilere yer verildi:

  • 18 yaşından küçük olanlar
  • İkametgah adresi yurt dışında olanlar
  • Hanesinde memur, noter, muhtar ya da kamu işçisi çalışan bulunanlar
  • Asgari ücretin üçte birinden daha fazla gelire sahip olanlar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.