Aile Bakanlığı duyurdu: Çocuklu aile destek ödemesi başvuru ekranı yeniden açıldı! Her aileye ayda 1.900 TL ödeme yapılacak!

Aile Bakanlığı duyurdu: Çocuklu aile destek ödemesi başvuru ekranı yeniden açıldı! Her aileye ayda 1.900 TL ödeme yapılacak!
Aile Bakanlığı çocuklu aileler için başlattığı destek ödemesinde yeni döneme giriş yaptı. Haziran ayı boyunca yapılan ödemeler Temmuz ayında da geçerli olacak. Aile Destek Programı kapsamında sunulan çocuk destek ödemesinden kimler, nasıl yararlanabilir? İşte detaylar…

Sorumlu devlet anlayışı ile zor durumda olan ailelere yönelik sunulan destek ödemeleri tüm hızıyla devam ediyor. Başvuru şartlarını karşılayan online platform üzerinden e-devlet sistemini kullanarak yeni başvuru oluşturan her aile destek ödemesinden yararlanabiliyor.

Bakanlığının Aile Destek Programı kapsamında sunduğu sosyal destek ödemelerine eklenen çocuk destek ödemesi için başvuru ekranı açık hale getirildi. Herhangi bir kuruma gitmeden tek kriteri karşılayan tüm aileler çocuk başına destek tutarından faydalanabilecek.

AİLE DESTEK ÖDEMESİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Aile Destek Ödemesi kapsamında nakdi yardımdan faydalanmak isteyenler için aranan tek kriter olan gelir durumu şartını karşılamak gerekiyor. Aylık yapılan düzenli ödemelerden yararlanmak isteyenlerin kişi başına düşen aylık gelir üzerinden bu destekten faydalanması mümkün oluyor.

ÇOCUK DESTEK ÖDENEĞİ NE KADAR OLDU?

Aile Destek Programı kapsamında çocuk başına alınan yardım ödeneği 650 TL'ye kadar yükseliyor. Çocuk desteğine ek olarak Türkiye Aile Destek Programı ile her ay 1.250 TL ödemeden yararlanılabiliyor.

Aile Destek Programı Çocuk Yardım Ödeneği tutarı şu şekilde güncellendi:

  • 1-2 çocuklu aile için 350 TL
  • 3 çocuklu aile için 450 TL
  • 4 çocuklu aile için 550 TL
  • 5 ve üzeri çocuk sahibi aile için 650 TL

HER AİLE TOPLAMDA 1.900 TL ÖDEME ALIYOR!

Zor durumda olan ihtiyaç sahibi aileler Çocuk Destek Ödemesinin yanı sıra Aile Bakanlığı tarafından sunulan Aile Destek Programına da başvurabilir. Ayda 1.250 TL'ye kadar yapılan yardım beş ve daha fazla çocuk sahipleri için 650 TL ek ödeme ile hesaba yatıyor. Bununla birlikte toplamda 1.900 TL ödemeden yararlanılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.