Bayram harçlığı için 3 bin lira ödenecek! İşte ödeme almak için yapılması gerekenler!

Bayram harçlığı için 3 bin lira ödenecek! İşte ödeme almak için yapılması gerekenler!
Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. İhtiyaç sahibi aileler, bayram harçlığı adı altında kendilerine verilecek ödemeler için nereye başvuru yapılacağını araştırıyor. 3 bin liralık ödeme için yapılan araştırmalar artış gösterdi.

Kurban Bayramı öncesinde düşük gelire sahip olan haneler, bayram harçlığı adı altında kendilerine verileceği söylenen 3 bin liralık ödemeler için araştırmalarını arttırdı. İhtiyaç sahibi vatandaşlar, 3 bin lira ödeme almak için nereye ve nasıl başvuru yapacağını araştırmaya başladı.

Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi olan ailelere 3.000 TL olarak bayram harçlığı verileceği açıklandı. Bahsi geçen bayram harçlığı Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının son hanesine göre vatandaşlara ödenecek. Gerçekleştirilecek olan bayram açlığı ödemeleri ihtiyaç sahiplerine PTT aracılığı ile ulaştırılacak. Bu kapsamda vatandaşlar da konuya dair detayları araştırmaya başladı.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN OLACAK

Kurban Bayramı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere 3.000 TL bayram harçlığı adı altında ödeme yapılacağı açıklandı. İhtiyaç sahibi olan aileler kendileri için açıklanan bu ödemeye nasıl başvuracağını araştırıyor. Bayram harçlığı ödemelerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapabildikleri e-devlet platformunu kullanabilecek. Başvurular e-devlet üzerinden gerçekleştirildikten sonra hak sahibi kişilerin ödemeleri PTT üzerinden yatırılacak. Bayram öncesi ihtiyaç sahipleri için açıklanan bu gelişme, vatandaşların bir nebze de olsa bayram öncesinde maddi olarak rahatlamasına imkan sundu.

BELİRLİ ŞARTLAR VAR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan bu destek programı kapsamında gerçekleştirilecek olan ödemeler, belli şartları sağlayan vatandaşlara yapılacak. Başvuru için gerekli olan şartlar arasında ev halkının kişi başına düşen gelirinin asgari ücretin üçte birinden az olması şeklinde açıklandı. Bunun yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kadınlara yönelik de bazı destek programlarını devreye soktu. Kadınlar doğum yaptıktan üç bazı durumlarda ise dört ayrı ödeme kaleminden yararlanabiliyor. Doğum izninde oldukları dönemde maaşlarını devletten iş görmezlik ödeneği ile alan annelere aynı zamanda, emzirme ve doğum parası ile uygulanması durumunda yarı çalışma ödeneği de veriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.