28 Mayıs seçimleri sonrasında İYİ Parti’de istifalar sürüyor! Birçok kurucu isim parti ile yolları ayırdı!

28 Mayıs seçimleri sonrasında İYİ Parti’de istifalar sürüyor! Birçok kurucu isim parti ile yolları ayırdı!
28 Mayıs seçimleri sonrasında muhalefet partilerinde istifa dalgası giderek büyüyor! İYİ Parti içine istifalar yaşanmaya devam ediyor. İşte merak edilenler!

28 Mayıs seçiminin kazananı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduktan sonra, İYİ Parti’de başlamış olan istifa dalgası giderek büyümeye devam ediyor. 24 ve 25 Haziran 2023 tarihlerinde 3. Olağan Kurultayı için hazırlık aşamasında olan İYİ Parti’de istifalar gündeme gelmeye devam ediyor. 5 sene öncesinde kurulmuş olan parti içinde şimdiye kadar 200 kurucu isimden 70 kadarı istifa ettiğini açıkladık. Kurultaya gidilecek olan bu süreçte İYİ Parti’den başka istifaların olup olmayacağı da merak ediliyor!

5 SENE İÇİNDE 70 KURUCU İSİM YOLLARI AYIRDI

İYİ Parti kurucuları içerisinde yer alan 200 kişiden 70’i geçen 5 senede partiden istifa etmiş olduğunu açıkladı. Parti ile yollarını ayrılanlar içerisinde deneyim sahibi olan önemli kişilerde bulunuyor. 25 Ekim 2017 tarihinde Genel Başkan Meral Akşener ve arkadaşları tarafından kurulmuş olan İYİ Parti, aradan geçen süre içinde 200 kişilik kurucu kadrodan önemli bir oranda fire vermiş oldu.

3. OLAĞAN KURULTAY ÖNCESİNDE İSTİFA DALGASI BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

 24 ve 25 Haziran tarihleri arasında 3.Olağan Kurultayı’na hazırlık aşamasında bulunmakta olan İYİ Parti’de istifaların endişeye neden olduğu haberleri gündemde yer alıyor. Kurultaya kadar olan süre içinde de başka istifaların gündeme gelip gelmeyeceği de merak edilen konular arasında yer aldı.

İYİ Parti içerisinde meydana gelen en önemli kırılma noktası ise Zafer Partisi’ni kuran isim Ümit Özdağ’ın ayrılması oldu. Onun yanı sıra da İYİ Parti içinde devam eden istifa dalgasına birçok önemli tecrübe sahibi isim de katıldı. MHP’den, DSP’ye ve ANAP’tan, DYP’ye eski milletvekilleri ve belediye başkanları kurucu görevlerinden bir bir ayrılarak yol ayrımı yönünde tercih yaptılar. ANAP’lı eski Devlet Bakanı olan Ahat Andican, eski İzmir milletvekili olan Aytuy Çıray, Ali Türkşen, İlay Aksoy ve İsmail Ok isimleri de kurucular arasında yer alan isimlerdendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.