Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde kabine toplantısı düzenlendi! Toplantının ana gündem maddesi ekonomiydi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde kabine toplantısı düzenlendi! Toplantının ana gündem maddesi ekonomiydi!
Kabine Toplantısı, Bakanlar Kurulu’nun katılımı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlendi! Kabine toplantısı sonrası hangi açıklamalar yapıldı?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan Kabine Toplantısı Bakanlar Kurulu2nun katılımı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleşti. Dün saat 14.30’da başlamış olan toplantı akşam saat 22.30 sularında sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yapmış olduğu açıklamada Türkiye’de yeni anayasa için gerekli olan siyasi atmosferin oluştuğunu ifade ederek, konuya dair detayları paylaştı. İşte Kabine Toplantısı sonrasında merak edilenler!

YENİ BAKANLAR KURULU SONRASINDA KABİNE YENİDEN BİR ARAYA GELDİ

Yeni Bakanlar Kurulu için isimlerin netlik kazanmasından sonra 2. Kabine Toplantısı için dün bir araya gelindi. Ortalama olarak 8 saat devam eden Kabine Toplantısı’nın ana gümden maddesi ise ekonomi oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düzenlenen Kabine Toplantısı’nın sonrasında ulusa sesleniş konuşmasında bulundu. Erdoğan, Kabine Toplantısı’nda Dışişleri Bakanı dışındaki tüm Bakanların hazırlıklarını detayları bir şekilde anlatma imkanı olduğunu ifade etti. Erdoğan, ‘Dışişleri Bakanımı ayrı olarak dinleyeceğim tabii. Bir de yine şu birkaç gün içinde Bakan arkadaşlarımın yardımcıları ile alakalı hazırlıklarını kendilerinden dinleme imkanım olacak’ dedi.

ERDOĞAN, DIŞİŞLERİ BAKANINI DAHA SONRA DİNLEYECEĞİNİ AKTARDI

28 Mayıs seçimin üstünden 10 gün geçmeden yürütme organındaki görevlendirmelerin son erdiğini açıklayan Erdoğan, ‘Herhangi bir problem yaşanmadan, hiçbir gecikmeye mahal vermeden Türkiye Yüzyılı’nı inşa edecek olan kadroları belirlemiş olduk. 16 Nisan 2017 referandumu ile ülkemize kazandırdığımız yeni yönetim modelimizin de olumlu yanlarını böylece bir kez daha tecrübe etmiş olduk. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Türk siyasetinde gerçekleştirmiş olduğu tarihi dönüşümü yeniden görme imkanı elde ettik. Ortalama 3 ay devam eden seçim belirsizliğinin, sandıkların kapanması ile tamamen geride bırakılması da çok önemli olan bir başarıdır! Dedi.

TOPLANTININ ANA GÜNDEMİ OLARAK EKONOMİ ELE ALINDI

Erdoğan, Türkiye’nin 3 Kasım 2002 tarihli seçimleri ile elde etmiş olduğu siyasi istikrara dair ortamın, yeni sistem sayesinde artık kurumsallaşmış olduğunu aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.