Gaziantep'te 14 bin 44 taklit ürün ele geçirildi... Taklit Ürün Nedir Ve Zararları?

Gaziantep'te 14 bin 44 taklit ürün ele geçirildi... Taklit Ürün Nedir Ve Zararları?
Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde 14 bin 44 taklit ürün ele geçirildi.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, İncilikaya Mahallesi'nde bir iş yerinde taklit ürün bulunduğu ihbarı üzerine çalışma başlattı.


Replika Taklit Ürün Nedir? Taklit Ürün Nedir? Orjinal üründen farkı nedir? | Lego serisi replikaları
Replika Ürünleri ve Taklit ürünleri, Orjinal ürünlerden nasıl ayırabiliriz?
Eğer size Replika üründür olarak açıklama yapılıyorsa, ihtiyacınıza göre bilin ki Orjinal değil. Kullanılan maddelerin içeriğini araştırmanız gerekmektedir. Şayet aldığınız ürünü orjinalinin aynısı söylenip, satılmışta olabilir.

Replika Ürünler genelde, orjinal ürüne göre daha hafiftir. Çünkü içindeki malzemelerin çoğu orjinale göre daha ucuz olacağından, ciddi farklar yaşanabilir.

Replika ürünlerin fiyatları ucuzdur. Bir Samsung telefonun 3 aşağı 5 yukarı fiyatları internet üzerinden yada telefoncularda aynıdır. Replika bir Samsung telefon ise neredeyse 10 kat daha ucuz satılması sizce mantıklı da gelmez. Örneğin geçenlerde açıklanan bir yazıda Samsung Galaxy telefonlarının Güney Kore’de fabrikadan çıkış fiyatı 280 dolar ile 350 dolar arasında değiştiğini yazmıştık. Düşünün ki bir Samsung’un Replika ürünü, milyonlarca basan fabrikadan daha ucuza satılması normal mi?

Replika ürünler giyim sektöründe de çok görülmekte. Replika olduğunu söylediğinde, sizin için fiyat ucuz olsada tavsiye edilmez. Çünkü tanınmış firmalar, ürünlerini basarken bir çok standartlara uygun hareket edip, insan sağlığına minumum zarar verecek düzeyde denetim görmektedir. Fakat Replika yada taklit ürünler için sağlık değil önemli olan birebir benzemesidir.Bir çok Replika ürünler daha çok rengi tutturmada sorun yaşar. Hatta orjinal bir üründe hologram yapısı varken, replikalarda yada taklitlerde gözle ayırt edecek kadar farkedebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.