Asgari Ücret Tespit Komisyonu dün ilk toplantısını gerçekleştirdi! Ara zam için rakama ait son gelişmeler!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu dün ilk toplantısını gerçekleştirdi! Ara zam için rakama ait son gelişmeler!
Asgari ücret için ara zam beklentisi devam ediyor! Gelecek olan ara zam için milyonlarca vatandaş bekleyişte! İşte asgari ücrete dair son durum!

Milyonlarca çalışan tarafından beklenen asgari ücrete ara zam mesaisi dün itibariyle başladı. Doğrudan 7 milyon çalışanı ve dolaylı olarak da toplumun hepsini alakadar eden asgari ücrete için yapılan ara zamma dair, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden meydana gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu dün ilk toplantısını gerçekleştirdi.  Masada rakam bulunmadığı için komisyonun tekrardan bir araya gelmesi söz konusu. İşte yaşanan son gelişmelere dair merak edilenler!

2. TOPLANTI YAPILACAK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, milyonlarca çalışan tarafından merak içinde beklenen asgari ücrete yapılacak ara zam oranını görüşmek adına dün bir araya geldi. Asgari ücretli çalışanların yanı sıra toplumun birçok kesimini yakından ilgilendiren asgari ücretin Kurban Bayramı öncesinde netlik kazanması beklentiler arasında yer aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) heyeti ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılım sağladı. Konuya dair yapılacak olan bir sonraki toplantının da 20 Haziran tarihinde yapılması beklentiler arasında bulunuyor.

ŞU AN İÇİN MASADA NET BİR RAKAM BULUNMUYOR

Orada net rakamların masaya konulması ve bir uzlaşma çıkma ihtimali en güçlü seçenek olarak masada bulunuyor. Düzenlenen toplantı sonrasında açıklamada bulunan Türk-İş Heyet Başkanı Veli Solak, ‘Masada herhangi bir rakam bulunmuyor. Yaşam koşullarına, enflasyon oranına ve zamlara uygun bir rakam ortaya çıkmalıdır’ cümlelerine yer verdi. Solak, ‘Kurban Bayramı’ndan önce bir an önce bitmesini istemekteyiz. Yarın olabilir hemen şu an olabilir. Bizim TÜRK-İŞ olarak isteğimiz bunun Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir şekilde düzenlenecek olmasıdır. Masada şu an için herhangi bir rakam bulunmuyor. Yaşam koşullarına, enflasyon oranına ve zamlara uygun bir rakam belirlenmelidir’ açıklamasında bulundu.

Milyonların gözü kulağı asgari ücret için gelecek zam haberinde. Bu anlamda ilk toplantıda heyetler arasında düzenlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.