Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İlham Aliyev basın toplantısı düzenledi! ‘Zengezur Koridoru’ da açıklamanın konusu oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İlham Aliyev basın toplantısı düzenledi! ‘Zengezur Koridoru’ da açıklamanın konusu oldu!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’da resmi ziyaretlerde bulun! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile ortak açıklamasında, ‘Zengezur Koridoru’na dikkatleri çekti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Mayıs seçimleri sonrasında cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra ilk yurt dışı ziyaretleri çerçevesinde tamamlanmış olduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyareti sonrasında, Azerbaycan’ın başkenti olan Bakü’ye gitti! İşte cumhurbaşkanının ziyareti kapsamında yapmış olduğu açıklamalar!

BAŞ BAŞA TOPLANTI SONRASINDA AÇIKLAMALAR YAPILDI

Baş başa görüşme gerçekleştiren 2 lider, sonrasında kameralar karşısına geçerek açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasından satır başları şu şekilde; ‘Cumhurbaşkanlığı 2. dönemde seçimde yüzde 86 gibi bir katılım ile yapılan bu seçim dünyada istisna diyebileceğimiz bir seçim olarak kayda geçmiştir. Bu seçimden de galip çıkmak ve yeniden ilk ziyaretimizi KKTC’ye ve aynı gün içinde Bakü’ye gelmek sureti ile burada gerçekleştirmek bizleri ayrıca mutlu etti. Kendi evimizdeyiz ve burada bir basın toplantısı yapıyoruz. İlham kardeşim bugünkü Kabine toplantısı sırasında Bakanlar ile yapmış olduğu toplantıyı gayet güzel bir şekilde özet geçti.

TÜRKİYE-AZERBAYCAN ÜNİVERSİTEİ KKURULMASINA DAİR KARAR

Türkiye- Azerbaycan Üniversite’sinin kurulması adına çalışmalar başlamış durumda. Şu anda atmış olduğumuz adımlardan bir tanesi de Türkiye ile Azerbaycan Üniversitesi çalışması olmaktadır. Bu konuyla alakalı olarak da gerek YÖK Başkanı’mız muhatabı ile çalışmalarını bugün de gözden geçirdiler ve yasal bir düzenlemenin gereğinden Sayın İlham kardeşim ifade etti. Türkiye ve Azerbaycan arasında böyle bir üniversitesi kurmanın artık geciktiğini fark etti. Artık bunu başarmış olacağız. Böylece Azeri gençlerimiz Türkiye’ye rahat bir şekilde gelebileceği gibi, Türk gençleri de Azerbaycan’daki üniversite de okuma şansı elde etmiş olacaklar.

ZENGEZUR KORİDORUNA DAİR MESAJLAR VERİLDİ

Zengezur konusu süratli bir şekilde halletmemiz Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerinin güçlenmesine yol açacaktır. Türkiye’nin Nahçıvan ile bağlantısı güçlenmiş olacak. Yol medeniyet demektir. Yolunuz bulunuyor ise medenisiniz demektir. Yolunuz varise medeniyeti yakalamışsınız demektir. Eğer yol bulunmuyor ise hiçbir şey yoktur demektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.