Gaziantep'e Komşu İl Şanlıurfa'da sağlık çalışanı saldırıya uğradı... DEHŞET ANLARI Kameraya Yansıdı

Şanlıurfa’da bulunan özel bir Hastanede bir hasta yakını acilde görev yapan Doktora sözel ve fiziksel şiddet uyguladı. Şanlıurfa Tabip Odası duruma tepki gösterdi.

Şanlıurfa’da bir sağlık çalışanı daha saldırıya uğradı. Kentte bulunan özel bir hastanede  bir hasta yakını Acil serviste görev yapan Doktora sözel ve fiziksel şiddet uyguladı. Saldırıya uğrayan Doktor beyaz kod vererek saldırgandan şikayetçi oldu. Şanlıurfa Tabip Odası meslektaşlarının yanında olduklarını belirterek “Sağlık sistemi sağlık emekçilerini hedef göstermeye devam ediyor ve şiddete açık, güvensiz çalışma ortamları yaratmaktadır.” İfadelerini paylaştı.

“ARTIK YETER”
Şanlıurfa Tabip Odası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

“Dün gece Özel Metrolife Hastanesinde bir hasta yakını hastaneye girdiği anda, işlemlerinin yapılması esnasında sağlık çalışanlarına hakaretlerde bulunmaya başlamış sonrasında acilde çalışan meslektaşımıza yakınının muayene edilmesine rağmen sözel ve fiziksel şiddet uygulamıştır. Olay ile ilgili beyaz kod veren ve şikayetçi olan meslektaşımıza, adli muayenesinin yapılması ve ifade süreçlerinde yanında bulunarak destek olduk. Sağlık sisteminin her alanında şiddet artarak devam ediyor. Sağlık sistemi sağlık emekçilerini hedef göstermeye devam ediyor ve şiddete açık, güvensiz çalışma ortamları yaratmaktadır. Çağrımızı yineliyoruz. Artık yeter sağlıkta şiddete karşı etkin, caydırıcı yasaları yapmak için neyi bekliyorsunuz!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.