Gaziantep Merkezli Erdemoğlu Holding'den Yabancıya SASA Hisse Satışı: En Büyük Olarak Kalacak!

Gaziantep Merkezli Erdemoğlu Holding'den Yabancıya SASA Hisse Satışı: En Büyük Olarak Kalacak!
SASA Polyester Sanayi AŞ, Erdemoğlu Holding'in elindeki SASA adi hisselerinin ödenmiş sermayesinin yüzde 1,26'sına denk gelen yaklaşık 66,9 milyon adet hisseyi satışa çıkardı. Satış işlemi Türkiye dışında yerleşik, nitelikli kurumsal yatırımcılara gerçekleştirildi ve hisse başına 53 TL fiyatlandırıldı. SASA, hisselerinin satışından doğrudan herhangi bir gelir elde etmeyecek. Erdemoğlu, SASA'nın çoğunluk pay sahibi kalmaya devam edecek ve SASA'daki yönetim kontrolünü sürdürecek.

Sasa Polyester Sanayi AŞ, Erdemoğlu Holding AŞ'nin elindeki SASA adi hisselerinin ödenmiş sermayesinin yüzde 1,26'sına denk gelen yaklaşık 66,9 milyon adet hisseyi sattığını duyurdu.

Sasa Polyester Sanayi AŞ'nin pay alım satım işlemlerine ilişkin açıklaması, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.

Açıklamada, Erdemoğlu Holding AŞ'nin elindeki SASA Polyester Sanayi AŞ adi hisselerinin bir kısmının ödenmiş sermayesinin yaklaşık yüzde 1,26'sına denk gelen yaklaşık 66,9 milyon adet hissenin, yaklaşık 3,55 milyar TL brüt gelir elde etmek üzere satışının tamamlandığı bildirildi.

Açıklamada, satış işleminin, Türkiye dışında yerleşik, nitelikli kurumsal yatırımcılara (hızlandırılmış talep toplama yöntemi ile) hisse başına 53 TL olarak fiyatlandırılarak başarıyla tamamlandığı aktarıldı.

Erdemoğlu'nun işlem koşullarını ve zamanlamasını değiştirme hakkını saklı tutacağı bildirilen açıklamada, "SASA, hisselerinin satışından doğrudan herhangi bir gelir elde etmeyecektir. İşlemin borsa dışı işlem yoluyla gerçekleşmesi beklenmektedir. İşlem kapsamında HSBC Bank ("HSBC") tek küresel koordinatör ve talep toplayıcısı olarak atanmıştır. Erdemoğlu halihazırda SASA'nın çıkarılmış sermayesinin yaklaşık yüzde 61'ine doğrudan ve yaklaşık yüzde 81,8'ine dolaylı olarak (Merinos Halı Sanayi ve Ticaret AŞ ve Dinarsu İmalat ve Ticaret Türk AŞ'nin sahip olduğu hisseler de dahil olmak üzere) sahiptir ve işlemin başarıyla tamamlanmasının ardından SASA'daki beklenen doğrudan hissedarlık payı 59,7 civarında olacaktır." denildi.

İşlemin tamamlanmasını takiben Erdemoğlu'nun, SASA'nın çoğunluk pay sahibi kalmaya devam edeceği ve SASA'daki yönetim kontrolünü sürdüreceği belirtilen açıklamada, Erdemoğlu'nun SASA'ya olan bağlılığının ve desteğinin devam ettiği aktarıldı.

Erdemoğlu Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, işlemin tamamlandığı duyuruldu.


Erdemoğlu Holding A.Ş. (“Erdemoğlu”), SASA Polyester Sanayi A.Ş.’nin (“SASA”) ödenmiş sermayesinin %1,26’sına denk gelen 66.937.802 adet hissenin Türkiye dışında yerleşik, nitelikli kurumsal yatırımcılara (hızlandırılmış talep toplama yöntemi ile) satış işleminin (“İşlem”) başarıyla tamamlandığını duyurur. İşlem hisse başına 53 TL olarak fiyatlandırılmış ve yaklaşık 3,55 milyar TL brüt kazanç sağlamıştır. İşlem kapsamında HSBC Bank plc (“HSBC”) tek küresel koordinatör ve talep toplayıcısı olarak atanmıştır. İşlemin tamamlanmasını takiben Erdemoğlu’nun SASA’daki doğrudan hissedarlık oranı %59,7 olmuştur. Erdemoğlu, SASA’nın çoğunluk pay sahibi kalmaya devam etmekte ve SASA’daki yönetim kontrolünü sürdürecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.