Asgari ücrete ara zam için bugün toplantı yapılacak! Taraflardan gelen rakamlar!

Asgari ücrete ara zam için bugün toplantı yapılacak! Taraflardan gelen rakamlar!
Asgari ücrete aram zam için bugün ilk buluşma gerçekleşecek! Milyonların gözü kulağı asgari ücret için gelecek ara zammının ne kadar olacağında!

Asgari ücrette ara zam için ilk toplantı bugün gerçekleşecek. Bayram öncesi sonuçlanması beklenmekte olan pazarlık sürecinde Türk-İş heyetinin yüzde 20’in üstünde zammı zorlaması beklentiler arasında yer alırken, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun bugünkü ilk toplantısı öncesi hükümet ve işveren kanadından dün art arda açıklamalar geldi. İşte merak edilen detaylar!

ASGARİ ÜCRET İÇİN 500 DOLAR SEVİYESİ GÜNDEMDE YER ALAN RAKAMLARDAN

Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz, ‘Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan iktidara geldiği günden bu ana kadar hiçbir zaman çalışan, geniş kesimlerin enflasyon karşısında satın alma güçlerinin erimesine müsaade etmedi. Her zaman için bu konularda çalışanların yanında yer aldı. Önümüzdeki süreçlerde aynı yaklaşımı olacak’ dedi. TİSK Başkan Özgür Burak Akkol ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Görüşmesinin sonrasında yaptığı açıklamada; ‘Asgari ücretin 500 dolar oranına’ çıkarılması ile alakalı ifadelere karşı, ücretlerin TL üstünden belirlendiği vurgusunda bulundu, enflasyonda bulunan düşüşe dikkat çekti. TİSK, işverenlerin asgari ücret desteğinin sürmesi ve gelir vergisi dilimlerinde düzenleme yapılması taleplerini de Bakana bildirdi.

BAYRAMA GİRİLMEDEN ÖNCE SÜRECİN TAMAMLANMASI YÖNÜNDE BEKLENTİLER BULUNUYOR

Kritik toplantı gerçekleşmeden önce, TİSK Başkanı Akkol, dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile bir araya geldi. Akkol, Askeri ücretin güncellenme sürecinde sosyal diyalog için önem verdiklerini, Türk- İş ile istişare halinde olduklarını paylaştı. Asgari ücrette ortak mutabakatı temenni ettiklerini bildiren Akkol, ‘Bayrama girmeden önce bu sürecin tamamlanmasını istiyoruz’ ifadelerine yer verdi. Akkol, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in gündeme taşıdığı, asgari ücretin 500 dolar seviyesine yükseltilmesi adına ‘ Türkiye Cumhuriyeti devletinde bulunuyoruz. Başka para birimiyle asgari ücret ya da başka ücretler belirlenmemektedir. Komisyon kurları, alım gücünü, enflasyonu, istihdamı, işverenler üstündeki yükü ve ihracat üstünde bulunan baskıyla göz önünde bulunduruyor’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.