Asgari ücret zammında kritik toplantı bugün! İlk toplantıda masada hangi rakamlar var! 2023 asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret zammında kritik toplantı bugün! İlk toplantıda masada hangi rakamlar var! 2023 asgari ücret ne kadar olacak?
Asgari ücrete ara zam için ilk toplantı bugün yapılacak. Bayram öncesi duyurulması beklenen yeni asgari ücret zammı için masada hangi formüller var? İşte 2023 Temmuz ayı asgari ücret zam tahminleri…

Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından Temmuz ayı asgari ücret ara zammı için görüşmeler bugün itibariyle başlıyor. Bayram öncesi sonuçlanması beklenen asgari ücret görüşmeleri kapsamında Türk – İş heyeti tarafından yüzde 25’in üzerinde zammın zorlanması bekleniyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından bugün ilk toplantı gerçekleştirilecek. Hükümet ve işveren cephesinden de önceki gün peş peşe açıklamalar gelmişti. Milyonlarca çalışanı doğrudan ve dolaylı olarak etkileyen asgari ücret zam oranları ise merak ediliyor.

ASGARİ ÜCRET ZAM TOPLANTISI NE ZAMAN?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 13 Haziran 2023 Salı itibariyle bir araya gelecek. 2023 yılının ilk toplantısını gerçekleştirecek olan komisyondan çıkacak ilk kararlar da merak ediliyor. Saat 14.00’te bir araya gelecek komisyonda hükümet, işveren ve işçi temsilcileri yer alacaklar.

2 – 3 saat sürmesi beklenen görüşmede başta enflasyon rakamları olmak üzere diğer birçok ekonomik etken dikkate alınarak zam teklifleri bu kapsamda yapılacak. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak yeni asgari ücretin Kurban Bayramı öncesinde açıklanması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücretle ilgili zam teklifleri de merak ediliyor. Masada konuşulan rakamlar ise dikkat çekiyor. Asgari ücrete ilk 6 aylık enflasyon rakamları yansıtılırsa bu durumda 8.506 TL olan net asgari ücret 10 bin 329 TL’ye yükselecek. Eğer refah payı da eklenirse bu durumda artış yüzde 30 veya 35’leri bulacak.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayındaki gibi yüzde 30’luk bir ara zam yapılması halinde net asgari ücret 11 bin 58 liraya kadar çıkabilecek. Yüzde 35’lik zam tahmininde ise bu durumda net asgari ücret 11 bin 484 TL’ye kadar yükselecek. Ayrıca asgari ücretten vergi alınmaması uygulamasının da devam etmesi yönünde beklentiler güçlenmiş durumda. Net rakam ise görüşmeler sonrasında belli olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.