CHP’de değişim çağrısına Grup Başkanvekili Özgür Özel’de katıldı! Özel, Genel Başkanlık için aday olacak mı?

CHP’de değişim çağrısına Grup Başkanvekili Özgür Özel’de katıldı! Özel, Genel Başkanlık için aday olacak mı?
Seçim sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi’nde değişim rüzgarları esmeye devam ediyor! İmamoğlu’ndan sonra şimdi Özgür Özel tarafından da değişim isteği gündemde!

CHP’de seçim sonrası İmamoğlu tarafından yükselen ‘değişim’ çağrısına, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’de katılım gösterdi. Bir televizyon yayınında konuşan Özel, ‘Değişim cesaretli kararı ve vefalı olmalıdır’ ifadelerine yer verdi. ‘Hiçbir şey olmamış gibi davranamayız ve hiçbir şey olmamış gibi davranırsak seçmen hepimizi siler atar’ cümlelerini kullandı.

DEĞİŞİM ÇAĞRISININ DALGASI BÜYÜYOR

14 Mayıs günü yapılan Cumhurbaşkanı seçiminde adayların salt çoğunluğu sağlayamaması sebebiyle Türkiye, yeni cumhurbaşkanını seçmek adına 28 Mayıs günü yeniden sandık başına gitti. Türk siyasi tarihinde ilk defa yaşanan Cumhurbaşkanı seçimi 2. turunda Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu, 60 milyonu geçkin seçmenin oyunu almak adına yarıştı. Açıklanan resmi sonuçlara göre Cumhur İttifakı adayı Erdoğan, Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olarak seçildi

Erdoğan'ın seçimi kazanmasından sonra eleştiri oklarının bir bölümü muhalefete ve Kemal Kılıçdaroğlu’na yöneltildi. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından başlatılan ‘değişim’ çağrısı muhalefet tarafında yeni bir tartışmaya neden oldu. Ekrem İmamoğlu, ‘CHP Genel Başkanlığı için aday mısınız?’ soru için ‘Benim aday olduğum bir tek şey var, ülkemizde aynen İstanbul’da olduğu gibi büyük bir değişim yaşamak’ cevabını vermişti. CHP’deki ‘değişim’ çağrıları devam ederken, benzer bir çıkış CHP Grup Başkanı Özgür Özer tarafından da geldi. Özel, ‘Değişim cesaretli, kararlı ve vefalı olmalıdır. Kemal Kılıçdaroğlu incinmemelidir’ dedi.

GENEL BAŞKANLIK İÇİN ADAY OLACAK MI?

Bir gazeteciden aktarılanlara göre Özel, ‘Hiçbir şey olmamış gibi davranmak doğru olmaz. Eğer hiçbir şey olmamış gibi davranırsak seçmen hepimizi siler atar. Hepimizin birbirimiz ile hukuku ve birbirimize borcu bulunuyor. Fakat en büyük borç vatan için olan borçtur’ dedi. Özel’in ‘Üstüme düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırım’ demiş olduğunu aktaran gazeteci İsmail Küçükkaya, Özel ile olan diyaloğunu ‘’Genel Başkanlık da buna dahil mi?’ dedim, ‘Genel Başkanlık da buna dahil’ dedi’’ Sözleriyle aktardı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.