Gaziantep FK heyeti İstanbul’a gidiyor!

Gaziantep FK heyeti İstanbul’a gidiyor!
Gaziantep FK’da geçtiğimiz günlerde belirlenen yönetim kurulu TFF Başkan adayını belirlemek için İstanbul’a gidiyor. TFF Başkanlığı için ön oylamanın yapılacağı İstanbul’da Külüpler Birliği üyeleri yeni başkan adayı için oy verecek.


İSTANBUL’DA TOPLANIYORLAR
Süper Lig kulüplerinin üye olduğu Kulüpler Birliği Vakfı, İstanbul Kuruçeşme Divan Oteli’nde 12 Haziran Pazartesi saat 14.00’te kritik bir toplantı yapacak. Kulüpler, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerinde izlenecek yolu ve adı geçen adaylara dair değerlendirme yapacak. Yani kulüpler muhtemel başkan adayları için bir nevi ön oylama yapacak.

Adaylık için 61 imza lazım

Adaylık için 61 ıslak imza lazım 22-23 Haziran’da Ankara’da yapılacak TFF Olağan Genel Kurulu’nda 4 yıllığına yeni yönetim seçilecek. 304 delegeden 61 ıslak imza alabilen kişiler başkan adayı olabilecek. Aksi halde adaylık mümkün değil. Halihazırda mevcut başkanı Mehmet Büyükekşi, yeniden yönetime talip olduğunu açıklamış durumda.

Kulüpler, Büyükekşi ve Aksu’yu görüşecek

Bir diğer adayın ise kulüplerin bugünkü toplantısından sonra ortaya çıkması bekleniyor. O isim de mevcut TFF yönetiminde yer alan Murat Aksu. Kulüpler bugünkü toplantıda ya Mehmet Büyükekşi’den yana açık tutum alacak veya çok adaylı bir seçim talebini dile getirecek. Toplantıda Murat Aksu üzerine de kulüpler fikirlerini dile getirecek.Bir diğer adayın ise kulüplerin bugünkü toplantısından sonra ortaya çıkması bekleniyor. O isim de mevcut TFF yönetiminde yer alan Murat Aksu. Kulüpler bugünkü toplantıda ya Mehmet Büyükekşi’den yana açık tutum alacak veya çok adaylı bir seçim talebini dile getirecek. Toplantıda Murat Aksu üzerine de kulüpler fikirlerini dile getirecek.

ABDULKADİR AKSU’NUN OĞLU ADAY OLACAK MI?

Aksu, kulüplerin önemli çoğunluğunun adaylığına destek yönünde tavır alması halinde toplantının bitiminde TFF Başkanlığına aday olacağını tüm kamuoyuna duyuracak. Bu durumda seçimlere en azından iki adayla gidilmesi ihtimali kuvvetlenecek. Bir dönem Beşiktaş’ta yöneticilik de yapan Avukat Murat Aksu, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun oğlu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.