Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıyor! Asgari ücrete Temmuz'da rekor zam gelebilir! Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıyor! Asgari ücrete Temmuz'da rekor zam gelebilir! Asgari ücret ne kadar olacak?
Asgari Ücret Tespit Komisyonu asgari ücreti belirlemek için bir araya gelmeye hazırlanıyor. Peki, asgari ücret ara zammı ne kadar olacak? Uzmanlarından yeni tahminler geldi! İşte detaylar…

Türkiye’de yaklaşık 7 milyondan fazla çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammı için görüşmeler başlıyor. Bu hafta içinde bir araya gelecek Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından asgari ücret teklifleri görüşülecek.

1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak asgari ücret zammında yüzde 30 beklentisi dikkat çekiyor. Bu oranda bir zam yapılması halinde 11 bin 58 liraya kadar asgari ücret yükselecek. Uzmanların beklentileri ise farklılık gösteriyor.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU NE ZAMAN TOPLANIYOR?

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu bu hafta içinde toplanacak. 13 Haziran 2023 Salı günü komisyon tarafından asgari ücret ara zammında ilk toplantı yapılacak.

Brüt 10 bin 8 TL, net 8 bin 506 TL olarak uygulanan asgari ücrete ne kadar artış yapılacağı ise bu görüşmelerin sonunda netlik kazanacak. Temmuz ayı öncesinde rakamların netleşmesi bekleniyor.

DESTEKLER SONA ERECEK!

2023 yılında asgari ücret için 6 aylığına 250 TL destek verilmişti. Bu rakam daha sonrasında 400 TL’ye çıkarıldı. Destek bu ay itibariyle sona erecek. Bu nedenle görüşmelerde asgari ücret desteği ve yönetimi de ele alınacak.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca kişiyi doğrudan ve dolaylı olarak etkileyen asgari ücret rakamları için uzmanlardan yeni tahminler gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda eğer yüzde 30 oranında bir zam uygulanırsa bu durumda asgari ücret 11 bin 58 TL’ye yükselecek. Beklentiler ise yüzde 40 oranında bir artış yapılması yönünde.

İşçi kanadının beklentisini karşılayacak şekilde yüzde 40 oranında bir zam yapılması halinde asgari ücretin 11 bin 910 TL’yi bulması sağlanacak. 13 Haziran’da bir araya gelecek Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yeni asgari ücret için ilk görüşmeler başlayacak. Komisyondan çıkacak karar ise milyonlarca kişi tarafından merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.