Bakan yardımcılığından sonra bakan olarak ataması yapıldı! Yeni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın hayatı!

Bakan yardımcılığından sonra bakan olarak ataması yapıldı! Yeni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın hayatı!
Yeni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak atanan Alparslan Bayraktar kimdir? Yeni bakanın hayatı ve nereli olduğu soruları vatandaşlar tarafından merak ediliyor!

Yeni Bakan Alparslan Bayraktar, sosyal medyada merak edilen ve araştırılan isimlerin başında yer almaya başlamış durumda. Yeni bakanlar kurulunun açıklanması ile yeni enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan Alparslan Bayraktar’ın yaşamı hakkında merak edilenler araştırmaya başlandı. Yeni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak atanan Alparslan Bayraktar’ın merak edilen yaşamının detayları!

YENİ BAKANIN HAYATI VE NERELİ OLDUĞU MERAK EDİLİYOR

28 Mayıs 2023 tarihine gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinin kesinlik kazanmasından sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçildi. Resmi Gazete ’de yer alan kesin sonuçlar sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni kabine açıklandı. Yeni kabinede birçok isim değişirken 2 bakan aynı şekilde görevine devam etti. Değişen bakanlardan biri de Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı oldu. Yeni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak Alparslan Bayraktar atandı. Yeni bakanın hayatı ise vatandaşlar tarafından merak edilen konulardan biri oldu.

2. TUR SEÇİMLERİNDEN SONRA YENİ KABİNEDE YER ALDI

Alparslan Bayraktar, lisans öğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde tam anladıktan sonra, Bilkent Üniversitesi Hukuk fakültesinden Ekonomi Hukuku alanında ve Fletcher School of Law en Diplomacy’den Uluslararası İlişkileri alanında yüksek lisans dereceleri aldı. Bayraktar, doktorasını ise Ortadoğu Teknik Üniversitesi Yer Sistem Bilimleri bölümünde ‘enerji ekonomisi ile politikası’ alanında gerçekleştirdi.

2016 ve 2018 seneleri arasında Bakanlık Müsteşar Yardımcılığı ve Dış İlişkiler ile Avrupa Genel Müdürlüğü görevine getirilen Bayraktar, 2010 ve 2016 seneleri arasında da Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunda (EPKD) Kurul üyeliği görevinde yer aldı. Kamu görevlerinden önce de yurt içinde ve dışında özel sektörde çalışmıştı. 28 Mayıs günü gerçekleştirilen seçimlerden sonra enerji ve tabi kaynaklar Bakan Yardımcısı olan Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevine atandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.