Makine ve Endüstri Kurumu’nun roket patlayıcı madde fabrikasında patlama yaşandı! 5 işçi hayata veda etti!

Makine ve Endüstri Kurumu’nun roket patlayıcı madde fabrikasında patlama yaşandı! 5 işçi hayata veda etti!
Makine ve Kimya Endüstri Kurumu’nun (MKE) roket ve patlayıcı madde fabrikasında patlama meydana geldi! 5 işçinin şehit olduğu haberi açıklandı!

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde yer alan Makine ve Kimya Endüstri Kurumu (MKE) Roket ve Patlayıcı Madde Fabrikası’nda patlama sonrasında yangın meydana geldi. MSB tarafından yapılan açıklamada, ‘Patlama sonrasında 5 işçimiz şehit olmuştur. Olayla alakalı adli ve idari soruşturma başlatılmıştır’ denildi. Ankara Valisi Vasip Şahin tarafında yapılan açıklamada ise, ‘İlk değerlendirmeler göre patlamanın kimyasal kaynaklı olduğu düşünülmektedir’ denildi!

VALİ VASİP ŞAHİN’DEN AÇIKLAMALAR

MKE Roket ve Patlayıcı Madde Fabrikası’ndaki dinamik mikser atölyesinde bugün sabah saatlerinde, işçiler üretime hazırlık yaparken henüz belirlenemeyen sebeple patlama yaşandı. Patlamayla beraber fabrikada dumanlar yükseldi ve ihbar üzerine bölgede birçok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürmeyi başardılar. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), olayla alakalı yazılı açıklamada bulundu. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, ‘Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda bir patlama yaşandı. Yaşanan patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olayla alakalı adli ve idari soruşturma başlatılmıştır’ cümleleri yer aldı.

5 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu ile Ankara Valisi Vasip Şahin, Patlamanın yaşandığı fabrikada incelemeler yaptıktan sonra birtakım açıklamalar yaptılar. Vali Şahin, fabrikanın dinamit lokumu hazırlama bölümünde ilk incelemeye göre kimyasal tepkimeden kaynaklandığı değerlendirilen bir patlama yaşandığı ifade edilerek; Orada çalışan 5 işçimiz maalesef hayata veda etti. Allah'tan rahmet diliyorum. Cumhuriyet savcıları tarafından konu inceleniyor. Çalışan 5 kişi bulunuyordu tamamına ulaşıldı. Göçük altında kimse bulunmuyor yaralı kimse yok. İlk değerlendirmelerde kimyasal tepkime sonrasında olduğuna dair arkadaşlarımızın kanaati bulunuyor, Cumhuriyet savcılarımız da incelemelerini sürdürüyor’ denildi.

Bakan Yardımcısı Kavaklıoğlu ’da, ‘Burası patlayıcı üretim ile alakalı tesisimiz. Patlamanın olduğu yer çok küçük bir binadır. Kamera kayıtlarına baktığımız zaman patlama anına kadar olağanüstü bir şey bulunmuyor işçilerimiz normal faaliyetlerini yapıyorlar. Patlama ani bir şekilde oluşuyor’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.