Gaziantep Valisi Kim Olacak?

Gaziantep Valisi Kim Olacak?
Vali Davut Gül’ün Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İstanbul Valiliğine atanmasının ardından gözler Gaziantep Valiliğine yapılacak atamaya çevrildi.

Türkiye’nin en büyük metropollerinden olan Gaziantep’te yaklaşık 3 milyon insan yaşıyor.  Kentte 4 yıl 7 aydır Valilik görevini sürdüren Davut Gül, geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İstanbul Valiliği görevine atandı. İstanbul Valisi olarak görev yapan Gaziantep eski Valisi Ali Yerlikaya’nın İç İşleri Bakanlığı görevine atanması sonrasında gerçekleşen bu atama,  Gaziantep Valiliğinin İstanbul Valiliği ve Bakanlığa giden basamak olduğu bir kez daha görüldü.

VALİ BİLGİN OLMAYACAK
Vali Gül’ün Perşembe günü düzenlenen veda töreni sonrası kentten ayrılmasının ardından gözler Gaziantep Valiliğine yapılacak atamaya çevrildi. Kulislerden yansıyan bilgilere göre, Gaziantep Valiliği için en güçlü aday olarak görülen Şırnak Valisi Osman Bilgin’in atamasının yapılmayacağı yönünde…

Bilgin’in atanmayacağının kulislere yansımasının ardından Gaziantep Valiliği görevine kimin atanacağı konusu kentte gündem oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.