Dün meydana gelen depremden sonra Naci Görür yeni açıklamalarda bulundu: Adana Havzası’nda devam ediyor!

Dün meydana gelen depremden sonra Naci Görür yeni açıklamalarda bulundu: Adana Havzası’nda devam ediyor!
6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinden sonra artçı sarsıntılar hala yaşanmaya devam ediyor. Son olarak dün sabah 06:38’de Andırın ilçesinde 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler ile tüm ülke sarsıldı. On bir ilde etkili olan depremlerden sonra binlerce bina yerle bir olurken, binlerce vatandaşımız ise maalesef hayatını kaybetti. Yaşanan depremlerin ardından özellikle Hatay’da yaşam tamamen durdu.

Depremden hayatını kurtaran vatandaşlar ise çadırlarda ya da konteyner kentlerde yaşam mücadelesine devam ediyor. Depremlerin ardından depremzedeler, bir de sel felaketleri ile mücadele etmek zorunda kaldı. Yaşanan depremlerin ardından açıklamaları ile uzun süre gündemde kalan Prof. Dr. Naci Görür, dün yine Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden sonra açıklamalarda bulundu.

KORKUTAN BİR DEPREM DAHA MEYDANA GELDİ

Dün sabah saatlerinde Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde meydana gelen deprem AFAD tarafından 4,2 olarak açıklandı. Kandilli Rasathanesi ise 4,3 büyüklüğünde bir deprem olduğunu duyurdu. AFAD’ın verilerine göre deprem, 6,99 km derinlikte meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise depremin derinliğini 5 km olarak açıkladı. Vatandaşların korku dolu anları yeniden yaşamasına neden olan depremden sonra Prof. Dr. Naci Görür, ilgili fay hakkında yeni bilgiler aktardı.

‘KIRILARAK DEVAM EDİYOR’

Dün sabah saatlerinde Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki deprem herkesin korku dolu anlar yaşamasına neden oldu. Vatandaşlar, 6 Şubat günü meydana gelen depremin etkilerini henüz üzerlerinden atamamışken, devam eden artçı sarsıntıların şiddeti büyüdükçe aynı korkular da yaşanmaya devam ediyor. 6 Şubat depremlerinden sonra açıklamaları ile gündeme gelen Prof. Dr. Naci Görür, dün meydana gelen depremden sonra Twitter hesabı üzerinden yeni bilgiler paylaştı. Prof. Dr. Naci Görür tarafından aktarılan bilgiler şu şekilde; ‘’Çiğşar – Andırın / Kahramanmaraş’ta 4,3 deprem. Her zamanki gibi Savrun Fayı şimdilik küçük küçük depremler ile kırılıyor. Bu durum Kahramanmaraş depreminin etkisi olsa gerek. Savrun Fayı, Adana Havzası’na saçaklanarak devam ediyor, sevgiyle.’’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.