Yeni kabine üyeleri adına dün yemin töreni düzenlendi! Milletvekili olarak yola devam eden eski bakanlar da yemin etti!

Yeni kabine üyeleri adına dün yemin töreni düzenlendi! Milletvekili olarak yola devam eden eski bakanlar da yemin etti!
Yeni kabine isimleri yemin ettiler! Milletvekili seçilen eski bakanlar ile yeni kabine üyeleri yemin etmek için kürsüde yer aldı! İşte merak edilen detaylar!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda dün milletvekili seçilen eski bakanlar ve yeni kabine üyeleri yemin etmek için kürsüde yer aldı. Artık bakanlık görevinde bulunmayacak olan isimler milletvekili olarak yemin ederken, kabinenin yeni isimleri de bakanlık görevini yerine getirmek adına yemin ettiler. İşte konuya dair merak edilen detaylar!

YEMİN METNİNİ TEKRAR OKUMAK ZORUNDA KALDI

TBMM Geçici Başkan sıfatı ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yönetilen Genel Kurul’da, Meclis Başkanı seçimi öncesi yemin etmeyen milletvekilleri ve yeni kabine üyeleri adına yemin töreni düzenlendi. Düzenlenmiş olan törende önce eski kabine üyeleri, daha sonrasında ise yeni kabine üyeleri yemin etti. Ankara Milletvekili seçilen Vedat Bilgin yemin metnini okuduktan sonra ilave yaparak ‘Hepinizi saygıyla selamlıyorum’ ifadesini kullandı. CHP’li Mahmut Tanal başta olmak üzere Bilgin’in yeminin yenilemesi gerektiğine dair itirazların yükselmesi üzerine Bahçeli, Tanal’ın da yemin metnini tekrar etmesine gönderme yaparak, ‘Mahmut bey, ikaz etmenize gerek bulunmuyor. Sizden kazandığımız tecrübe de bulunuyor’ karşılığını verdi.

ESKİ BAKANLARA LAF ATILDI

Yeniden kürsüye davet edilen Bilgin, yeminini tekrarladı. İstanbul milletvekili olan Süleyman Soylu da yemin eden milletvekilleri arasında yer aldı. CHP’li Veli Ağbaba ‘hoş geldin’ diyerek laf attı. Soylu, Ağbaba için herhangi bir karşılık vermeksizin yeminini tamamladı. Mersin'den milletvekili seçilen Nurettin Nebati de muhalefet sıralarından ‘Gözlere bak, gözlere’ diyerek lafa tutuldu. Sataşmalara tebessüm ederek karşılık vermek ile yetinen Nebati yeminini eksiksiz bir şekilde tamamladı. Genel Kurul’da daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atadığı yeni kabineye dair tezkere okundu.

Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz ile bakanlara başarılar dileyen Devlet Bahçeli, kabine üyelerini yemin etmek için kürsüye çağırdı. Yemin esnasında Bakan Şimşek, metni okurken yanlış yaptığını fark ederek cümlesini başa alıp yeniden okudu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.