Zam yağmurları başladı! Akaryakıt, çay, otomobil, elektronik... Döviz kuru sonrası zamlar gelmeye başladı! Şimdi sıra ekmek fiyatlarında!

Zam yağmurları başladı! Akaryakıt, çay, otomobil, elektronik... Döviz kuru sonrası zamlar gelmeye başladı! Şimdi sıra ekmek fiyatlarında!
Döviz kurundaki rekor artış sonrasında birçok farklı grupta zamlar üst üste gelmeye başladı. Döviz artışı sonrasında en büyük zamlar ise akaryakıta geldi. Bir zamda ekmek fiyatlarında bekleniyor!

Seçim sonrası yeni kabinenin belli olmasının ardından ekonomide yeni gelişmeler yaşanmaya başladı. Özellikle döviz kurundaki rekor artışlar birçok ürün grubunda zamları beraberinde getirdi. Benzin, motorin ve LPG fiyatları zamlardan ilk etkilenen alan oldu.

Elektronik ve otomobil markalarından da benzer şekilde üst üste zam açıklamaları geldi. İstanbul’da fırıncılar ise ekmeğe yüzde 33 ila 40 arasında bir zam yapılması konusunda çalışmalara başladığı kaydedildi.

EKMEĞE ZAM GELMESİ BEKLENİYOR!

Birçok ürün grubunda olduğu gibi ekmek fiyatlarında da zam uygulanması konusunda fırıncıların beklentileri artmış durumda. Döviz kuru nedeniyle artan maliyetler sonrasında ekmek fiyatlarında yeni zam görülme olasılığı gündeme geldi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, zammın zorunlu hale geldiğinin altını çizdi. Undan kiraya, dağıtımdan işçiliğe kadar birçok alanda artan maliyelerin ekmek fiyatlarında zam uygulanması gerekliliğini ortaya çıkardığını aktardı. Şu anda bir aracın fırından çıkıp ekmeği dağıtmasının maliyeti şoförle beraber aylık 50 bin lirayı bulduğunu aktaran Kolivar, ekmeğin 250 grama sabitlenerek 10 lira olması gerektiğini aktardı.

AKARYAKIT FİYATLARINA ZAM GELDİ!

Dolar/TL’nin rekor seviyelerdeki artışı sonrasında ilk ve en çok etkilenen unsurlar arasında akaryakıt fiyatları ilk sırada yer alıyor. Benzine 2 lira 70 kuruş zam gelmişti. Benzer şekilde motorin ve LPG fiyatlarında da döviz artışı sonrasında yeni zamlar uygulandı. Akaryakıt fiyatlarının yanı sıra otomobil markalarından da döviz artışı sonrasında fiyat listeleri Haziran ayında bir kere daha güncellendi. 

ÇAYA YÜZDE 43 ZAM YAPILDI!

Zamlardan nasibini alan bir diğer ürün ise çay oldu. Çaykur tarafından çaya ortalama yüzde 43 oranında zam yapıldı. Yeni fiyat listeleri toptan satış yapan şirketlere gönderildi. Rize Turist çayının tavsiye edilen perakende satış fiyatı 97,81 TL iken 141,54 TL’ye yükseldiği görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.