28 Mayıs zaferi sonrasında Erdoğan ilk önce ‘İstanbul’ işareti vermişti! İstanbul adaylığı için öne çıkan isimler!

28 Mayıs zaferi sonrasında Erdoğan ilk önce ‘İstanbul’ işareti vermişti! İstanbul adaylığı için öne çıkan isimler!
Seçim zaferi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk önce ‘İstanbul’ demişti! Yerel seçimlerde AK Parti hangi adayı gösterecek? 2 ismin öne çıktığı ifade ediliyor!

AK Parti’de yerel seçimler öncesi en önemli konulardan biri, İstanbul! Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim zaferi sonrasında yapmış olduğu balkon konuşmasında yerel seçimlerin adına çalışmaların başladığını açıklamıştı. 2019 senesinde İstanbul ve Ankara’yı kaybeden AK Parti, 2 büyük şehri CHP’den geri almak için çalışmalara başlamış durumda. Peki AK Parti İstanbul için hangi adayı gösterecek?

YEREL SEÇİM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK partiyi kurduktan sonraki ilk yerel seçimde İstanbul’u kazanmayı başarmıştı. İstanbul'un son derece önemli olduğunu her fırsatta dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, planlarını İstanbul’u geri kazanmak adına yapmakta. Bununla beraber 2024 yılının mart ayındaki yerel seçimler öncesinde adayın kim olacağı konusu ise şimdiden merak ediliyor.

2019 senesinde Cumhur İttifakı’nın adayı olan Binalı Yıldırım, Ekrem İmamoğlu ile girmiş olduğu yarıştan başarı ile ayrılamadı. Hem ilk seçim hem de yeniden diğer seçimde İmamoğlu ipi göğüslemeyi başarmıştı. Ekrem İmamoğlu’nun tekrardan aday olup olmayacağı ise bir başka tartışma konusu olarak yer alıyor. CHP’de Kılıçdaroğlu yönetimine bayrak kaldırmış olan Ekrem İmamoğlu, genel başkanlık adına kurultayı bekliyor. Ekrem İmamoğlu son olarak dün açıklamış olduğu beyanatta, ‘Değişim 3-5 kişilik heyeti değiştirmek ile olmaz. Peş peşe 3 seçim kaybedildi. Toplumun beklentisine kulak tıkamak olmaz’ demişti.

2 İSİM ÖN PLANA ÇIKIYOR

Kısa bir süre önce görevi Mehmet Özhakesi’ye devreden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise bu anlamda ön plana çıkıyor.  Murat Kurum şu an için İstanbul’un 1 numaralı adayı olarak gösteriliyor. Deprem bölgesindeki çalışmaları ile takdirleri üzerine toplayan Bakan Kurum, İstanbul 1. bölgeden 1. sıra adayı olarak yer almıştı. Öte yandan Esenler belediye başkanı olan Mehmet Tevfik Göksü’nun da adı adaylık için ön plana çıkıyor. AK Parti kurmaylarının masasında bu 2 ismin yer aldığı belirtiliyor. 2023’ün Kasım ayına kadarda adayların netlik kazanması beklentiler arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.