Savunma Sanayii Başkanlığı’nda da devir teslim töreni gerçekleşti! Yeni Başkan Haluk Görgün görevi devraldı!

Savunma Sanayii Başkanlığı’nda da devir teslim töreni gerçekleşti! Yeni Başkan Haluk Görgün görevi devraldı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabineyi açıklamasından sonra devir teslim törenleri gerçekleşmeye devam ediyor! Savunma Sanayi Başkanlığı’nda da tören gerçekleşti!

Savunma Sanayii Başkanlığı’nda devir teslim töreni yapıldı. Yeni Bakan Haluk Görgün, İsmail Demir’den görevini devraldı. 28 Mayıs seçimlerinin kesinlik kazanmasından sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabinenin yeni isimleri açıklandı. Yeni kabinenin açıklanmasından sonra bakanlıklar bünyesinde devir teslim törenleri gerçekleşmeye devam ediyor. Bu kapsamda savunma sanayi Başkanlığı görevine getirilen Haluk Görgün, eski bakan İsmail Demir’den görevini teslim aldı.

GÖRGÜN, KONUYA DAİR AÇIKLAMALAR YAPTI

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SCB) görevine atanan Haluk Görgün, görevini eski Bakan İsmail Demir’den teslim aldı. Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre de devir teslim için tören düzenlendi. Devir teslim için düzenlenen törende Görgün ve Demir günün anısına takmış oldukları kravatları birbirine hediye ettiler. Tören sırasında yaptığı konuşmaya, ‘Bugün burada bizim ile olan bağımsız ve Milli Savunma sanayimizin bütün nefeslerini sevgi ve saygıyla selamlıyorum’ ifadeleriyle başlayan Görgün, konuşmasının devamında şunları ifade etti;

ESKİ BAŞKAN DEMİR’E TEŞEKKÜR ETTİ

‘Ülkemizin göz bebeği olan ASELSAN’daki görevimden sonra, çok daha büyük bir sorumluluk ve azim gerektiren Savunma Sanayii Başkanlığı görevine atanmış olmam sebebiyle şahsıma gösterdiği güvenden dolayı sayın Cumhurbaşkanımıza en derin şükranlarımızı sunuyorum.  Ülkemiz adına durmadan çalışmayı sürdüreceğiz için zat-ı devletlerine en derin şükranlarımı sunmaktayım. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile bana verilen bu emanetin ne kadar büyük bir sorumluluk olduğunun farkındayım. 9 senelik görev süresi boyunca Türk savunma sanayinin tarihe geçecek başarılar kazandırmış olan Başkanımız Prof. Dr. İsmail Demir’e teşekkürlerimi sunuyorum.

Kendisi ile uzun bir süre çalışmış olmak, en önemli projelerde, en zorlu zamanlarda omuz omuza vererek mücadele etmek şahsım adına büyük bir kazanım olmaktadır. Bizler ülkemize hizmet yolunda birer emanetçi olmaktayız. Bize teslim edilen emanet hayatidir. Emanetimiz milletimizin bekası, milletimizin refahı, çocuklarımızın geleceği ve güvenliğidir. Sorumluluğumuz büyük, önümüz aydınlık ve inancımız tamdır’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.